Μύθος Νο1: Υπάρχουν τροφές που καίνε το τοπικό λίπος.

Όσο κι αν το επιθυμούμε,  δεν υπάρχουν μαγικές τροφές που να καίνε το τοπικό λίπος και να επαναφέρουν την αρμονία στις σωματικές αναλογίες.

Σίγουρα η ισορροπημένη διατροφή μπορεί συμβάλλει θετικά στην συνολική αντιμετώπιση του λίπους και σε μια καλύτερη υγεία. Παρόλα αυτά, καμιά τροφή δεν μπορεί να αλλάξει τα σημεία που συσσωρεύεται το πάχος στο σώμα μας, κάτι που καθορίζεται κυρίως από γονιδιακούς παράγοντες.

 

Μύθος Νο2: Μπορώ να χάσω το τοπικό λίπος με ειδικές ασκήσεις γυμναστικής.

Φυσικά και η φυσική άσκηση έχει πολλαπλά οφελή, αφού βελτιώνει την εξωτερική εμφάνιση και προσφέρει καλή υγεία και μακροζωϊα.

Η βοήθεια που προσφέρει η γυμναστική στην στοχευμένη αντιμετώπιση του τοπικού λίπους, είτε αυτό βρίσκεται στην κοιλιά, είτε στους μηρούς – γλουτούς, ή αλλού, είναι δυστυχώς περιορισμένη.

Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, πολύ συχνά βλέπουμε ανθρώπους που ενώ σε γενικές γραμμές είναι εξαιρετικά γυμνασμένοι, διατηρούν τοπικό λίπος σε κάποιο σημείο του σώματός τους (π.χ. “ψωμάκια¨).

 

Μύθος Νο3: Υπάρχουν θαυματουργά χάπια που εξαφανίζουν το τοπικό λίπος.

Χάπια σίγουρα υπάρχουν αλλά δεν είναι καθόλου θαυματουργά! Βασικά, υπάρχουν 2 κατηγορίες σκευασμάτων:

  • Τα εγκεκριμένα σκευάσματα ευρείας χρήσης, τα οποία ναι μεν προσφέρουν μια μικρή βοήθεια στο μεταβολισμό με την παροχή βιταμινών ή άλλων απαραίτητων στοιχείων, αλλά δεν αποτελούν πανάκεια για το τοπικό λίπος ή το αδυνάτισμα γενικότερα.
  • Τα μη εγκεκριμένα – παράνομα σκευάσματα, και τα εγκεκριμένα για άλλη ιατρική χρήση (πχ. για την αντιμετώπιση μιας πάθησης), δεν είναι βέβαιο αν θα σας βοηθήσουν να χάσετε λίπος τοπικά, σίγουρα όμως θα σας βοηθήσουν να καταστρέψετε την υγεία σας.

Δυστυχώς στην εποχή μας, πωλούνται ανεξέλεγκτα μέσω του διαδικτύου σκευάσματα που περιέχουν εξαιρετικά επικίνδυνες ουσίες, και πολύς κόσμος έχει χάσει τη ζωή του από αυτά.

 

Μύθος Νο4: Το τοπικό λίπος αντιμετωπίζεται μόνο με επέμβαση.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην εποχή μας!

Μπορεί στο παρελθόν να απαιτούνταν χειρουργείο για να μειωθεί το τοπικό πάχος, πλέον όμως υπάρχουν εξαιρετικές θεραπείες αντιμετώπισής του, όπως η κρυολιπόλυση, η θεραπεία LPG, κ.α.

Ιδιαίτερα η αυθεντική κρυολιπόλυση 4D, προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα τα οποία είναι και ΜΟΝΙΜΑ.

Έτσι ο ενδιαφερόμενος αποφεύγει τόσο την ταλαιπωρία όσο και το κόστος μιας επέμβασης.