ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ SUBFASCIAL & DUAL PLANE

Το γυναικείο στήθος αποτελεί ένα ισχυρό σύμβολο μητρότητας και ερωτισμού στη σύγχρονη κοινωνία. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, το σχήμα και το μέγεθος των μαστών, επιδρούν στον ψυχισμό της γυναίκας, όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.

Χάρη στη σύγχρονη πλαστική χειρουργική, κάθε γυναίκα μπορεί πλέον να αποκτήσει  το στήθος που επιθυμεί, δίχως να χρειάζεται να υποβληθεί σε περίπλοκες ιατρικές διαδικασίες.

Πιο συγκεκριμένα, εφαρμόζουμε τις τεχνικές Subfascial και Dual Plane, οι οποίες προσφέρουν πολλαπλά οφέλη σε σχέση με τις υπόλοιπες μεθόδους, αφού δίνουν σαφώς τελειότερα αποτελέσματα, ενώ παράλληλα διασφαλίζουν μια ταχεία και ανώδυνη ανάρρωση.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ SUBFASCIAL

 • Απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.
 • Το ένθεμα σιλικόνης δεν φαίνεται ούτε μπορεί να ψηλαφιστεί κατά την αφή.
 • Ενδείκνυται για εξαιρετικά μεγάλο αριθμό περιπτώσεων.
 • Γρήγορη ανάρρωση μετά την επέμβαση.
 • Ελαχιστοποίηση του πόνου του ασθενή.
 • Αποφυγή ταλαιπωρίας.
 • Αποφυγή της πιθανότητας σχηματισμού ρικνωτικής κάψας.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ DUAL PLANE

 • Απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.
 • Το ένθεμα σιλικόνης δεν φαίνεται ούτε μπορεί να ψηλαφιστεί κατά την αφή.
 • Ενδείκνυται για εξαιρετικά μεγάλο αριθμό περιπτώσεων.
 • Γρήγορη ανάρρωση μετά την επέμβαση.
 • Ελαχιστοποίηση του πόνου του ασθενή.
 • Αποφυγή ταλαιπωρίας.
 • Πολύ μικρή πιθανότητα σχηματισμού ρικνωτικής κάψας (το μεγαλύτερο τμήμα του ενθέματος τοποθετείται κάτω από τον θωρακικό μυ).

ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ: 218 218 3330
‘Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Μια από τις πιο εξελιγμένες μεθόδους αυξητικής στήθους είναι η Subfascial.

Η συγκεκριμένη μέθοδος διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες στο ότι η τοποθέτηση του ενθέματος εφαρμόζεται κάτω από την περιτονία του μείζονος θωρακικού μυός.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της subfascial είναι η φυσικότητα του αποτελέσματος, αφού το ένθεμα δεν εφαρμόζεται κάτω από το μαστικό αδένα (όπως στις υπόλοιπες τεχνικές), αλλά τοποθετείται σε μεγαλύτερο βάθος (η περιτονία καλύπτει το ένθεμα).

Επιπλέον, ακριβώς επειδή ο χειρουργός δεν επεμβαίνει στην ανατομία του μαστικού αδένα, η όλη διαδικασία είναι σχεδόν ατραυματική και η επούλωση εξαιρετικά γρήγορη.

Έτσι ο μαστός μετά το χειρουργείο έχει ένα πάρα πολύ φυσικό αποτέλεσμα χωρίς να φαίνεται καθόλου ότι έγινε επέμβαση.

Σε ότι αφορά τις τεχνικές εισαγωγής των ενθεμάτων, αυτές εξατομικεύονται με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε υποψήφιας για αυξητική. Έτσι, ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση, η τομή μπορεί να γίνει:

 • στο κάτω όριο της θηλαίας άλω (η περιοχή που περιβάλλει την θηλή του μαστού)
 • στην υπομάστιο αύλακα (βρίσκεται στην πτυχή κάτω ακριβώς από το μαστό)

Όπως και στις υπόλοιπες τεχνικές, έτσι και στη subfascial χρησιμοποιούνται ενθέματα σιλικόνης τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία βεβαίως επιτρέπουν μελλοντικά τον θηλασμό.

Εκτός από τη μέθοδο Subfascial, μια από τις πιο σύγχρονες τεχνικές στην αυξητική μαστών είναι η Dual Plane (τεχνική διπλού πλάνου).

Στην μέθοδο Dual Plane η τοποθέτηση του ειδικού ενθέματος εφαρμόζεται σε δύο ανατομικές περιοχές, κάτω από το μείζονα θωρακικού μυός και κάτω από το μαστικό αδένα.

Όπως και η τεχνική Subfascial, έτσι και η Dual Plane έχει ως μεγαλύτερο πλεονέκτημα τη φυσικότητα του αποτελέσματος. Η συγκεκριμένη τεχνική μας προσφέρει τη δυνατότητα να μπορούμε να διαμορφώσουμε το στήθος σε «σταγονοειδές» σχήμα, ώστε να προσομοιάζει νεανικό.

Σε ότι αφορά τις τεχνικές εισαγωγής των ενθεμάτων, και στην τεχνική Dual Plane εξατομικεύονται με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε υποψήφιας για αυξητική. Έτσι, ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση, η τομή μπορεί να γίνει:

 • στο κάτω όριο της θηλαίας άλω (η περιοχή που περιβάλλει την θηλή του μαστού)
 • στην υπομάστιο αύλακα (βρίσκεται στην πτυχή κάτω ακριβώς από το μαστό)

Όπως και στις υπόλοιπες τεχνικές, έτσι και στη Dual Plane χρησιμοποιούνται ενθέματα σιλικόνης τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία βεβαίως επιτρέπουν μελλοντικά τον θηλασμό.

Η αυξητική στήθους μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία μετά τα 18 χρόνια. Είναι μια επέμβαση που γίνεται για αισθητικούς λόγους και έτσι, ο χρόνος κατά τον οποίο θα ληφθεί η απόφαση για αυξητική μαστού, αφορά την ίδια τη γυναίκα και μόνο.

Σύμφωνα με έρευνες, οι 4 πιο συχνοί λόγοι για να προχωρήσει μία γυναίκα σε επέμβαση αυξητικής στήθους, είναι:

– η ατροφία των μαστών,

– η ανισομαστία,

– η επιθυμία για μεγαλύτερο μέγεθος μαστών (σε μη ατροφικές καταστάσεις),

– η μείωση του όγκου των μαστών λόγω εγκυμοσύνης ή μεγάλης απώλειας βάρους.

Η επέμβαση της αυξητικής στήθους γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί από 1 -2,5 ώρες, ανάλογα με την περίπτωση.

Μετεγχειρητικά, η ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο για ένα βράδυ και επιστρέφει στην οικία της την επομένη το πρωί.

Οι σύγχρονες τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής έχουν μειώσει κατά πολύ το βαθμό ταλαιπωρίας του ασθενή. Επειδή όμως η ανόρθωση στήθους δεν παύει να παραμένει μια επέμβαση, μετά το χειρουργείο η γυναίκα ενδέχεται να έχει ορισμένους πόνους. Οι πόνοι αυτοί αντιμετωπίζονται με απλά παυσίπονα και υποχωρούν σύντομα, μέσα σε λίγες ημέρες.

Μετά την επέμβαση και για διάστημα που κυμαίνεται από 15 έως 30 ημέρες, το στήθος παραμένει ευαίσθητο. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η γυναίκα χρειάζεται να φορέσει ειδικό αθλητικό στηθόδεσμο, και παράλληλα συστήνεται η αποφυγή της φυσικής άσκησης και της σεξουαλικής επαφής.

Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της μετά από λίγες ημέρες. Αν η εργασία της απαιτεί φυσική άσκηση, απαιτούνται επιπλέον 7-10 ημέρες ανάρρωσης.

Τις πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση, είναι πιθανό να νιώθει η ασθενής ένα αίσθημα βάρους, το όποιο είναι ήπιο και εξαφανίζεται σύντομα.

Με τις σύγχρονες μεθόδους Subfascial και Dual Plane, οι τομές είναι πολύ μικρές και η διαδικασία της επούλωσης πολύ σύντομη. Τα τελικά αποτελέσματα γίνονται ορατά σε 3-4 εβδομάδες.

Το κόστος της αυξητικής στήθους εξαρτάται από την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί, καθώς και από το είδος του εμφυτεύματος σιλικόνης.

Στα VF Laser Clinics αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα απόλυτα εξατομικευμένα, ώστε να μειωθούν κατά το δυνατό τα κόστη για τον ασθενή.

Τα VF Laser Clinics εφαρμόζουν την πολυδιάγνωση της αισθητικής εικόνας του μαστού, η οποία γίνεται αποκλειστικά από έμπειρο πλαστικό χειρουργό.

Οι μαστοί εξετάζονται ως προς:

 • Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους (σχήμα, εύρος θηλής, κ.α.).
 • Την σχέση του μεγέθους του στήθους ως προς τον σωματότυπο (ύψος, βάρος, άνοιγμα θώρακα, κ.α.).
 • Την ομοιότητα που ‘εχουν μεταξύ τους (ανισομαστία).
 • Την ύπαρξη υπερτροφικού ή ατροφικού μαστού.
 • Το βαθμό χαλάρωσης – πτώσης.

Η αυξητική μαστού είναι μια ασφαλής επέμβαση, αρκεί να ακολουθούνται με υπευθυνότητα τα ιατρικά πρωτόκολλα.

Στα VF Laser Clinics η γυναίκα που επιθυμεί αυξητική στήθους ενημερώνεται διεξοδικά από το χειρουργό, και γνωρίζει από πριν όλες τις λεπτομέρειες τις διαδικασίας. Επιπλέον, διασφαλίζονται αυστηρά όλες οι απαιτούμενες συνθήκες για μια απόλυτα επιτυχημένη επέμβαση, όπως η επιλογή χειρουργού με εξέχουσα εμπειρία, η ασφάλεια της κλινικής, η άριστη ποιότητα των ενθεμάτων, κ.λ.π.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ