ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση που στοχεύει τόσο στην αφαίρεση του λίπους της κοιλιάς, όσο και στην αντιμετώπιση της περίσσειας δέρματος στην περιοχή.

Αποτελεί μια μείζονα επέμβαση, η οποία συστήνεται κυρίως στις περιπτώσεις που υπάρχει μεγάλη συσσώρευση λίπους ή/και δέρματος στην κοιλιά, και όταν όλες οι άλλες μέθοδοι δεν αναμένεται να έχουν το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα.

Γενικότερα, όταν το πρόβλημα στην περιοχή δεν είναι υπερβολικό, τόσο η μη επεμβατική κρυολιπόλυση όσο και η επεμβατική λιποαναρρόφηση, αποτελούν εξαίρετες λύσεις.

Η κοιλιοπλαστική εκτός από αισθητικό, έχει και λειτουργικό αποτέλεσμα, αφού ισχυροποιεί το κοιλιακό τοίχωμα συντελώντας στην μείωση των πιθανοτήτων για τυχόν μελλοντικές κήλες.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

  • Μειώνεται οριστικά το τοπικό λίπος.
  • Αντμετωπίζεται και το πρόβλημα της περίσσειας δέρματος στην περιοχή.
  • Σμιλεύεται το σώμα βοηθώντας στην αποκατάσταση της αρμονίας.
  • Άμεσα και μακροχρόνια αποτελέσματα.

ΣΤΑ VF LASER CLINICS

  • Η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι απόλυτα εξατομικευμένη.
  • Πραγματοποιείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό.
  • Επιλέγεται κάθε φορά η βέλτιστη επεμβατική τεχνική.
  • Αποκαθίστανται ταυτόχρονα και άλλα προβλήματα, όπως κοίλες.
  • Μικρότερος χρόνος ανάρρωσης χάρη στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ: 218 218 3330
‘Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Όπως προαναφέρουμε, η κοιλιοπλαστική είναι η μόνη ουσιαστική λύση, όταν το πρόβλημα του λίπους και περίσσειας δέρματος στην κοιλιά είναι μεγάλο.

Ο χειρουργός, αρχικά κάνει μια οριζόντια τομή από την αριστερή έως την δεξιά λαγόνιο άκανθα, στην πρόσθια κοιλιακή χώρα (λίγο πιο χαμηλά από το επίπεδο του εσωρούχου). Στη συνέχεια, γίνεται αποκόλληση του κοιλιακού τοιχώματος το οποίο σύρεται πάνω από το επίπεδο του ομφαλού. Στον ομφαλό εφαρμόζεται μια ακόμα ουλή (κυκλική), ώστε να τοποθετηθεί το κοιλιακό τοίχωμα στην νέα του θέση.

Αν απαιτείται, με κατάλληλη συρραφή του δέρματος ενισχύεται και το κοιλιακό τοίχωμα. Επιπλέον, παράλληλα με την κοιλιοπλαστική, γίνεται και διόρθωση ομφαλοκήλης, κήλης λευκής γραμμής, ή βουβωνοκήλης, εφόσον αυτές υπάρχουν.

Ο υποψήφιος για την επέμβαση, θα πρέπει να γνωρίζει και να αποδεχτεί το γεγονός ότι η κλασσική κοιλιοπλαστική απαιτεί μια μεγάλη οριζόντια τομή (20-30cm), και έχει σχετικά μεγάλο διάστημα αποθεραπείας. Η ουλή που θα δημιουργηθεί θα βρίσκεται σε χαμηλότερο ύψος από το επίπεδο του εσωρούχου, και με τον καιρό (ή θεραπεία με laser) θα ξεθωριάσει, όμως θα παραμείνει ορατή.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και η διάρκεια της είναι 2-3 ώρες. Αν συνδυαστεί με άλλη επέμβαση η χρονική διάρκεια είναι μεγαλύτερη.Ο ασθενής εξέρχεται από την κλινική την επόμενη ημέρα, ενώ επανέρχεται σε πλήρη δραστηριότητα σε περίπου 1 μήνα.

Πρόκειται για μια επέμβαση που προσφέρει εκπληκτικό αισθητικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι μόνιμο, εφόσον βέβαια το βάρος του ατόμου διατηρείται σχετικά σταθερό.

Η επέμβαση αφορά γυναίκες και άνδρες με έντονο πρόβλημα λίπους στην κοιλιακή χώρα. Επίσης, άτομα τα οποία λόγω απότομης μείωσης βάρους εμφάνισαν μεγάλη δερματική χαλάρωση στην περιοχή (κρεμάμενη κοιλιά).

Επειδή αποτελεί μια μείζονα επέμβαση, μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις η κοιλιοπλαστική να μην ενδείκνυται.

Επιπλέον, αν ο ασθενής πρόκειται να χάσει αρκετά κιλά, η επέμβαση θα πρέπει να αναβληθεί για μελλοντικό χρόνο, όταν θα έχει επέλθει η σταθεροποίηση του σωματικού βάρους.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και μπορεί να διαρκέσει από 2 έως 3 ώρες, ανάλογα με την περίπτωση.

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην οικία του την επομένη της επέμβασης. Συνήθως εξέρχεται της κλινικής φορώντας ειδική κοιλιακή ζώνη. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα ώστε να σχηματίζεται καλύτερη ποιότητα ουλής.

Οι μετεγχειρητικοί πόνοι αντιμετωπίζονται με παυσίπονα.

Λόγω της φύσης της επέμβασης, σχηματίζεται οίδημα στην περιοχή. Αποτελεί φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, αλλά απαιτείται αρκετό διάστημα για να υποχωρήσει τελείως.

Την πρώτη εβδομάδα υπάρχει ένα αίσθημα άλγους λόγω του τεντώματος των κοιλιακών μυών και του δέρματος. Η επιστροφή στη δουλειά γίνεται σε διάστημα που κυμαίνεται από 7 έως 10 ημέρες, ενώ δεν επιτρέπεται η οδήγηση πριν από το πέρας 2 εβδομάδων.

Τα αποτελέσματα ουσιαστικά είναι ορατά με την υποχώρηση του οιδήματος και των εκχυμώσεων, μέσα σε 2-3 εβδομάδες.

Το κόστος εξαρτάται από το εύρος του προβλήματος.

Στα VF Laser Clinics αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα απόλυτα εξατομικευμένα, ώστε να μειωθούν κατά το δυνατό τα κόστη για τον ασθενή.

Έτσι λοιπόν το κόστος καθορίζεται σε συνάρτηση με τις ατομικές ανάγκες, και μπορεί να διαφέρει για την ίδια περιοχή σε διαφορετικά άτομα.

Εκτός από την κλασσική, υπάρχει και η μίνι κοιλιοπλαστική, η οποία όμως δύναται να αντιμετωπίσει ουσιαστικά μόνο περιπτώσεις με πολύ μικρό αισθητικό πρόβλημα.

Στις περισσότερες πάντως από αυτές τις περιπτώσεις, το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί με την κρυολιπόλυση ή τη λιποαναρρόφηση (εκτός και αν συνυπάρχει περίσσεια δέρματος).

Η οριζόντια τομή στη μίνι κοιλιοπλαστική είναι σαφώς μικρότερη (10-15 cm), ενώ δεν γίνεται τομή στον ομφαλό. Και σε αυτή την επέμβαση, τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ