ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑΣ

Με τον όρο γυναικομαστία ονομάζουμε την καλοήθη διόγκωση του ενός ή και των 2 ανδρικών μαστών. Αποτελεί ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο, αφού εμφανίζεται σε μεγάλο αριθμό ανδρών.

Η υπερτροφία του μαστού μπορεί να οφείλεται στην αυξημένη συσσώρευση λίπους, στη μεγέθυνση του μαζικού αδένα, ή στο συνδυασμό των παραπάνω. Τα αίτια που την προκαλούν ποικίλουν, και έτσι η γυναικομαστία μπορεί να αποδοθεί τόσο σε γονιδιακούς και ορμονικούς, όσο και σε καθαρά εξωγενείς παράγοντες (π.χ. φάρμακα, στεροειδή, διουρητικά, κ.α.).

Όταν η γυναικομαστία οφείλεται στην εναπόθεση λίπους (λόγω παχυσαρκίας, απώλειας βάρους, κ.α.), μπορεί να αντιμετωπιστεί επεμβατικά με τη μέθοδο της Laser λιποαναρρόφησης (Laser Liposuction).

Αν όμως οφείλεται σε διαταραχή του ενδοκρινικού συστήματος, τότε χρειάζεται πρώτα να θεραπεύσουμε το αίτιο που την προκαλεί, και στην συνέχεια (εφόσον η γυναικομαστία παραμείνει), να πραγματοποιηθεί η επέμβαση.

Επιπλέον, υπάρχουν περιπτώσεις γυναικομαστίας που αντιμετωπίζονται με φαρμακευτική αγωγή ή με μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης, και ΔΕΝ χρειάζεται επέμβαση.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

  • Αισθητική αναδιαμόρφωση του σχήματος και του μεγέθους των μαστών.
  • Αποκατάσταση τυχόν δυσμορφιών.
  • Ασφαλής επέμβαση, χωρίς σημάδια.
  • Μόνιμο αποτέλεσμα.

ΣΤΑ VF LASER CLINICS

  • Πριν την επέμβαση πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εξετάσεις.
  • Η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι απόλυτα εξατομικευμένη.
  • Πραγματοποιείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό.
  • Επιλέγεται κάθε φορά η βέλτιστη επεμβατική τεχνική.
  • Μικρότερος χρόνος ανάρρωσης χάρη στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ: 218 218 3330
‘Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Η επεμβατική μέθοδος της Laser λιποαναρρόφησης (Laser Liposuction), βασίζεται στο συνδυασμό της λιποαναρρόφησης και του laser.

Με τη βοήθεια ενός εξελιγμένου μηχανήματος laser διαλύουμε το λίπος στην προβληματική περιοχή με εξαιρετική ακρίβεια, χωρίς να επηρεάζονται οι πλησίον ιστοί. Έτσι αποφεύγουμε τη δημιουργία κακώσεων στους ιστούς, τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία, και παράλληλα μειώνουμε σημαντικά το χρόνο της επούλωσης.

Μέσα από οπές ελάχιστου μεγέθους, ο χειρουργός εισάγει μια οπτική ίνα laser, η οποία εκπέμπει φωτεινές δέσμες υψηλής ενέργειας καταστρέφοντας τα λιποκύτταρα. Στη συνέχεια, το λίπος αφαιρείται από τον πλαστικό χειρουργό με την χρήση της ειδικής κάνουλας.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα, αφού αφαιρούμε τα λιποκύτταρα που περισσεύουν, μειώνοντας τον συνολικό αριθμό τους.

Αν μαζί με το λίπος συνυπάρχει και περίσσεια δέρματος, τότε αυτό αφαιρείται με μικρές τομές γύρω από τη θηλή.

Η Laser λιποαναρρόφηση είναι μια επέμβαση πρακτικά ανώδυνη και απόλυτα ασφαλής, η οποία εφαρμόζεται στις περισσότερες περιπτώσεις με τοπική αναισθησία και μέθη στο χώρο του ιατρείου, και όχι σε νοσοκομείο.

Μόνο όταν απαιτείται παράλληλα και η αφαίρεση του μαζικού αδένα, εφαρμόζουμε ολική αναισθησία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επέμβαση πραγματοποιείται σε κλινική, από την οποία ο ασθενής εξέρχεται την επομένη.

Η επέμβαση αφορά άνδρες με διαγνωσμένο πρόβλημα γυναικομαστίας.

Όταν η γυναικομαστία οφείλεται στην εναπόθεση λίπους (ή και στην περίσσεια δέρματος) στο μαστό,  αντιμετωπίζεται επεμβατικά με τη μέθοδο της Laser λιποαναρρόφησης (Laser Liposuction).

Αν όμως οφείλεται σε διαταραχή του ενδοκρινικού συστήματος, τότε χρειάζεται πρώτα να αντιμετωπιστεί το αίτιο που την προκαλεί, και στην συνέχεια (εφόσον η γυναικομαστία παραμείνει), να πραγματοποιηθεί η επέμβαση.

Η επέμβαση γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις με τοπική αναισθησία και μέθη στο χώρο του ιατρείου, και όχι σε νοσοκομείο. Ο ασθενής δεν χρειάζεται νοσηλεία και μετά την επέμβαση μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του.

Μόνο όταν απαιτείται, παράλληλα με τη λιποαναρρόφηση, η αφαίρεση του μαζικού αδένα εφαρμόζουμε ολική αναισθησία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επέμβαση πραγματοποιείται σε κλινική, από την οποία ο ασθενής εξέρχεται την επομένη.

Ο ασθενής φοράει αμέσως μετά την επέμβαση ένα ειδικό γιλέκο.

Η αίσθηση του πόνου είναι γενικά καλά ανεκτή και αντιμετωπίζεται με παυσίπονα. Μικρά οιδήματα που ίσως παρουσιαστούν στην περιοχή, αποτελούν μια φυσιολογική αντίδραση του σώματος και υποχωρούν γρήγορα, μέσα σε λίγες ημέρες.

Κατά τις πρώτες 15-20 ημέρες, ο ασθενής χρειάζεται να φορά το ειδικό γιλέκο, καθώς και να αποφύγει οποιαδήποτε έντονη σωματική δραστηριότητα.

Η επιστροφή στην εργασία γίνεται σε διάστημα που κυμαίνεται από 3 έως 5 ημέρες,

Τα αποτελέσματα φαίνονται με την υποχώρηση του οιδήματος και των εκχυμώσεων, σε 1-2 εβδομάδες. Το τελικό σχήμα διαμορφώνεται περίπου σε ένα μήνα.

Το κόστος εξαρτάται από το είδος και τα αίτια του προβλήματος.

Στα VF Laser Clinics αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της γυναικομαστίας απόλυτα εξατομικευμένα, ώστε να μειωθούν κατά το δυνατό τα κόστη για τον ασθενή.

Πριν την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας γυναικομαστίας πρέπει να διενεργούνται διάφορες ιατρικές εξετάσεις, ώστε να ελεγχθεί η μορφή (λιπώδης ιστός, αδένας), και να διαπιστωθούν τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ορισμένες περιπτώσεις γυναικομαστίας αντιμετωπίζονται με φαρμακευτική αγωγή ή με μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης, και ΔΕΝ χρειάζεται επέμβαση.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ