ΓΕΝΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΓΕΝΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η Γενειοπλαστική ή αλλιώς Πωγωνοπλαστική, αποτελεί μια αισθητική επέμβαση που έχει ως στόχο την αναδιαμόρφωση του μεγέθους και του σχήματος που έχει το πηγούνι.

Οι κύριες ενδείξεις για την συγκεκριμένη επέμβαση, σχετίζονται άμεσα με το βαθμό υποπλασίας ή υπερτροφίας του πιγουνιού. Αναλόγως λοιπόν του προβλήματος (ατροφία ή υπερτροφία) και της επιθυμίας του ατόμου, είτε αυξάνουμε την προβολή του πηγουνιού τοποθετώντας ένα ένθεμα, ή την ελαττώνουμε.

Επειδή το μέγεθος που έχει το πηγούνι επηρεάζει την εικόνα της μύτης, δεν είναι λίγες οι φορές που η γενειοπλαστική συνδυάζεται και με τη ρινοπλαστική, ώστε να δημιουργηθεί  το ιδανικό προφίλ (προφιλοπλαστική).

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

  • Αισθητική αναδιαμόρφωση του σχήματος και του μεγέθους του πηγουνιού.
  • Αποκατάσταση τυχόν δυσμορφιών.
  • Ασφαλής επέμβαση, χωρίς σημάδια.
  • Μόνιμο αποτέλεσμα.

ΣΤΑ VF LASER CLINICS

  • Πριν την επέμβαση πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εξετάσεις και χρησιμοποιείται ειδικό πρόγραμμα προσομοίωσης, ώστε ο ασθενής να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα.
  • Η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι απόλυτα εξατομικευμένη.
  • Πραγματοποιείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό.
  • Επιλέγεται κάθε φορά η βέλτιστη επεμβατική τεχνική.
  • Μικρότερος χρόνος ανάρρωσης χάρη στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ: 218 218 3330
‘Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Αυξητική γενειοπλαστική

Σύμφωνα με έρευνες, η αυξητική γενειοπλαστική είναι μια αισθητική επέμβαση που γίνεται πολύ πιο συχνά από ότι η μειωτική.

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου και το βαθμό ατροφίας του πηγουνιού του κάθε υποψήφιου για αυξητική γενειοπλαστική, το κατάλληλο ένθεμα μπορεί να ποικίλλει σε μέγεθος (από small έως extra large). Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, στις συναντήσεις με το γιατρό που προηγούνται της επέμβασης, δοκιμάζονται εξωτερικά διάφορα μεγέθη ενθεμάτων, ώστε να επιλεγεί το βέλτιστο.

Κατά την επέμβαση, ο χειρουργός κάνει μια μικρή ενδοστοματική τομή στα όρια των ούλων κάτω γνάθου και του βλεννογόνου κάτω χείλους. Στη συνέχεια εισάγει το ένθεμα και το τοποθετεί στην τελική του θέση.

Η αυξητική γενειοπλαστική γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη.

Μειωτική γενειοπλαστική

Η μειωτική γενειοπλαστική μπορεί να γίνει με 2 τεχνικές, αναλόγως του προβλήματος. Η πρώτη τεχνική που ονομάζεται χειρουργική διόρθωση με ευθύ μόσχευμα σιλικόνης, είναι μια επέμβαση όπου μέσω 2 πολύ μικρών τομών ενός χιλιοστού απελευθερώνεται ο γενειακός μυς και μειώνεται το βάθος της αύλακας, ενώ στο χώρο που δημιουργείται τοποθετούμε μόσχευμα σιλικόνης. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη.

Η δεύτερη τεχνική είναι πολύ πιο σύνθετη. Πριν την επέμβαση πραγματοποιούνται διάφορες εξετάσεις (κεφαλομετρική ανάλυση, ορθοδοντική μελέτη, κ.α.). Κατά την επεμβατική διαδικασία, εφαρμόζεται οστεκτομή ώστε να μικρύνει η κάτω γνάθος, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως απαιτηθεί και οστεοσύνθεση. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία.

Αφορά γυναίκες και άνδρες με έντονο πρόβλημα ατροφίας ή υπερτροφίας στο πηγούνι.

Τόσο η αυξητική γενειοπλαστική όσο και η μειωτική γενειοπλαστική με ευθύ μόσχευμα σιλικόνης πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία.

Η μειωτική γενειοπλαστική με οστεκτομή γίνεται με γενική αναισθησία.

Τόσο στην αυξητική γενειοπλαστική όσο και στη μειωτική γενειοπλαστική με ευθύ μόσχευμα σιλικόνης, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην οικία του λίγες ώρες μετά την επέμβαση. Τα ράμματα αφαιρούνται σε μια εβδομάδα.

Ειδικότερα σε ότι αφορά την αυξητική γενειοπλαστική, εφαρμόζεται στην περιοχή ένας ειδικός επίδεσμος για 48 ώρες.

Η μειωτική γενειοπλαστική με οστεκτομή απαιτεί παραμονή στην κλινική.

Η αυξητική γενειοπλαστική όσο και η μειωτική γενειοπλαστική με ευθύ μόσχευμα σιλικόνης γίνονται με σύγχρονες επεμβατικές μεθόδους και είναι καλά ανεκτές μετεγχειρητικά.

Κατά το πρώτο 10 ήμερο, ο ασθενής χρειάζεται να κάνει χρήση αντισηπτικού στοματικού διαλύματος και να τρέφεται με μαλακές τροφές. Η επιστροφή στην εργασία γίνεται σε διάστημα που κυμαίνεται από 5 έως 7 ημέρες.

Η μειωτική γενειοπλαστική με οστεκτομή απαιτεί πολύ μεγαλύτερο διάστημα επούλωσης.

Το κόστος εξαρτάται από το είδος της επέμβασης (αύξηση ή μείωση), καθώς και από το εύρος του προβλήματος.

Στα VF Laser Clinics αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα απόλυτα εξατομικευμένα, ώστε να μειωθούν κατά το δυνατό τα κόστη για τον ασθενή.

Έτσι λοιπόν το κόστος καθορίζεται σε συνάρτηση με τις ατομικές ανάγκες, και μπορεί να διαφέρει για την ίδια περιοχή σε διαφορετικά άτομα.

Το πρόγραμμα προσομοίωσης που διαθέτουμε στα VF Laser Clinics, προσφέρει μια λεπτομερή απεικόνιση της εικόνας του προσώπου ανάλογα με το είδος και το μέγεθος του ενθέματος.

Έτσι, προσφέρεται τόσο στο γιατρό όσο και στον ασθενή η δυνατότητα να αποφασίσουν αντικειμενικά, ποιο ένθεμα ταιριάζει περισσότερο κάθε φορά.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ