ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ - ΛΙΠΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ - ΛΙΠΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Μεγάλος αριθμός γυναικών αλλά και αντρών, παρουσιάζει την τάση για τοπική συσσώρευση λίπους σε ορισμένες περιοχές του σώματος.

Σε αυτά τα άτομα το λίπος παραμένει δυσανάλογα συγκεντρωμένο στις συγκεκριμένες σωματικές περιοχές, ακόμα κι αν εφαρμόζουν με συνέπεια ένα ενδεδειγμένο πρόγραμμα άσκησης και διατροφής.

Η δημιουργία του τοπικού πάχους αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στον σωματότυπο και την κληρονομική προδιάθεση. Στις γυναίκες, το τοπικό λίπος εμφανίζεται συνήθως στους γλουτούς και στους μηρούς, ενώ στους άνδρες παρουσιάζεται στην κοιλιά. Άλλα σημεία αφορούν τα γόνατα, τη μέση, το στήθος στους άντρες (γυναικομαστία), κλπ.

Όπως αναφέρουμε και στο σχετικό άρθρο των VF Laser Clinics για τοπικό λίπος, πλέον υπάρχουν εξαίρετοι μη επεμβατικοί τρόποι αντιμετώπισης του τοπικού λίπους (πχ. η Κρυολιπόλυση 4D Sculpting).

Υπάρχουν όμως και ορισμένες περιπτώσεις, στις οποίες λόγω της ιδιαιτερότητας του προβλήματος, προτιμάται η λιποαναρρόφηση.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ SMART LIPO

 • Εξαιρετικά αποτελέσματα.
 • Oμοιογενής αφαίρεση του λίπους.
 • Ελάχιστα επεμβατική μέθοδος.
 • Οι οπές είναι μικροσκοπικές και δεν απαιτούνται ράμματα.
 • Αποφυγή κακώσεων στους ιστούς.
 • Ανώδυνη μέθοδος που δεν απαιτεί γενική αναισθησία.
 • Παράλληλη αντιμετώπιση και της κυτταρίτιδας - όψης φλοιού πορτοκαλιού.
 • Λόγω της εφαρμογής του Laser παράγεται κολλαγόνο και έτσι επιτυγχάνεται σύσφιξη του δέρματος.
 • Ιδανική για την ακριβή στόχευση του λίπους σε σημεία που δεν προσεγγίζονται με την κλασσική λιποαναρρόφηση.
 • Πολύ σύντομος χρόνος αποθεραπείας.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΜΙΚΗΣ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ

 • Εξαιρετικά αποτελέσματα, ιδίως στις περιπτώσεις που χρειάζεται να αφαιρεθούν μεγάλες ποσότητες λίπους.
 • Oμοιογενής αφαίρεση του λίπους.
 • Οι οπές είναι μικροσκοπικές και δεν απαιτούνται ράμματα.
 • Αποφυγή των κακώσεων στους ιστούς, και ελαχιστοποίηση των μετεγχειρητικών οιδημάτων και μωλώπων.
 • Σχετικά ανώδυνη μέθοδος που δεν απαιτεί γενική αναισθησία.
 • Ιδανική και για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
 • Το μηχάνημα διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα ασφαλείας.
 • Σύντομος χρόνος αποθεραπείας.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ: 218 218 3330
‘Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

SMART LIPO™ : Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ, ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ  (Laser Liposuction)

Η επαναστατική, σχεδόν ΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ μέθοδος SMART LIPO™ , βασίζεται στον μοναδικό συνδυασμό της λιποαναρρόφησης και του laser.

Με τη βοήθεια του ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ μηχανήματος Laser Λιπογλυπτικής SMART LIPO™  που αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας(εγκεκριμένο από το FDA) διαλύουμε οριστικά το λίπος στην προβληματική περιοχή με εξαιρετική ακρίβεια, χωρίς να επηρεάζονται οι πλησίον ιστοί.

Έτσι αποφεύγουμε τη δημιουργία κακώσεων στους ιστούς, τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία, και παράλληλα μειώνουμε σημαντικά το χρόνο της επούλωσης.

Μέσα από οπές ελάχιστου μεγέθους, ο χειρουργός εισάγει μια οπτική ίνα laser, η οποία εκπέμπει φωτεινές δέσμες υψηλής ενέργειας καταστρέφοντας τα λιποκύτταρα. Στη συνέχεια, το λίπος αφαιρείται από τον πλαστικό χειρουργό με την χρήση της ειδικής κάνουλας.

Όπως και στην κλασσική λιποαναρρόφηση, έτσι και στη SMART LIPO™  τα αποτελέσματα είναι ΜΟΝΙΜΑ, αφού αφαιρούμε τα λιποκύτταρα που περισσεύουν, μειώνοντας τον συνολικό αριθμό τους.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ότι επειδή διαρρηγνύονται τα διαφραγμάτια του ινώδους ιστού μεταξύ των λιποκυττάρων, αντιμετωπίζονται παράλληλα με το τοπικό λίπος, η κυτταρίτιδα (1ου έως 3ου βαθμού) και η όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Η Laser λιποαναρρόφηση SMART LIPO™  είναι μια επέμβαση πρακτικά ανώδυνη και απόλυτα ασφαλής, η οποία εφαρμόζεται στο χώρο του ιατρείου και όχι σε νοσοκομείο. Επιπλέον, ο ασθενής δεν χρειάζεται νοσηλεία και μετά την επέμβαση μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του.

Αυτοί άλλωστε είναι και οι λόγοι, που η Λιποαναρρόφηση SMART LIPO™ έχει σχεδόν αντικαταστήσει την παραδοσιακή μέθοδο της λιποαναρρόφησης σε χώρες όπως η Μ.Βρετανία και η Αμερική.

ΠΑΛΜΙΚΗ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ (Power Assisted Lipoplasty)

Στις περιπτώσεις που απαιτείται η απομάκρυνση ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΑΘΗΚΕΥΜΕΝΟΥ ΛΙΠΟΥΣ, προτιμάται η μέθοδος της Παλμικής Λιποαναρρόφησης.

Η Παλμική Λιποαναρρόφηση είναι μια καινοτόμος μέθοδος που πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικού μηχανήματος, το οποίο έχει τη δυνατότητα με μία λεπτή παλλόμενη κάνουλα να διεισδύει ανάμεσα στους ιστούς. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται η λεπτομερής διάλυση και αφαίρεση (αναρρόφηση) μεγάλων ποσοτήτων λίπους, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μέσα από οπές ελάχιστου μεγέθους, ο χειρουργός εισάγει μία κάνουλα διαμέτρου 2 χιλιοστών, η οποία αφαιρεί στοχευμένα το λίπος από την προβληματική περιοχή.

Προκειμένου να γίνει κατανοητή η τεράστια διαφορά σε σχέση με την κλασσική λιποαναρρόφηση, αρκεί να αναφέρουμε ότι το σύστημα αναρροφά το λίπος μέσω παλμών, με ταχύτητα που φτάνει τους 5000 παλμούς το λεπτό.

Η Παλμική λιποαναρρόφηση είναι μια επέμβαση ανώδυνη και απόλυτα ασφαλής. Ο ασθενής δεν χρειάζεται νοσηλεία, και σε σχετικά σύντομο χρόνο μετά την επέμβαση μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του.

Η λιποαναρρόφηση αφορά γυναίκες και άνδρες με πολύ έντονο πρόβλημα τοπικού λίπους σε κάποια περιοχή ή περιοχές του σώματός τους.

Δεν αφορά περιπτώσεις στις οποίες το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς με άλλες μεθόδους (κρυολιπόλυση), ούτε αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος.

Τόσο η Παλμική όσο και η Laser λιποαναρρόφηση εφαρμόζονται σε σημεία του σώματος που υπάρχει συσσώρευση τοπικού λίπους, όπως:
• στους γλουτούς,
• στους μηρούς,
• στα γόνατα,
• στην κοιλιά,
• στα πλαϊνά της μέσης,
• στο άνω τμήμα της πλάτης,
• στο στήθος και γύρω από αυτό,
• σε περιπτώσεις γυναικομαστίας στους άνδρες,
• σε περιοχές των χεριών.

Τόσο η Παλμική όσο και η Laser λιποαναρρόφηση, ΔΕΝ απαιτούν γενική αναισθησία. Η διαδικασία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη.

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις που όμως αφορούν ΜΟΝΟ μεγάλης έκτασης παλμική λιποαναρρόφηση, μπορεί να χρειαστεί επισκληρίδιος αναλγησία.

Η διαδικασία αναλόγως το πρόβλημα και την έκταση των περιοχών, διαρκεί από 35 -55 λεπτά.

Η ποσότητα του λίπους που αφαιρείται κατά την λιποαναρρόφηση, εξαρτάται κυρίως από:
• Την περιοχή που αφορά η επέμβαση
• Την έκταση του προβλήματος
• Τη σωματική διάπλαση
• Την τεχνική λιποαναρρόφησης που θα εφαρμοστεί
• Την ηλικία του ατόμου και την κατάσταση της υγείας του
Σε γενικές γραμμές, οι ποσότητες λίπους που συνήθως αφαιρούνται σε μία λιποαναρρόφηση κυμαίνονται μεταξύ 1,5 και 4 λίτρων.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των 2 σύγχρονων τεχνικών λιποαναρρόφησης που εφαρμόζονται στα VF Laser Clinics, είναι ότι δεν απαιτείται διανυκτέρευση σε νοσοκομείο.

Ιδιαίτερα η Laser λιποαναρρόφηση είναι μια επέμβαση πρακτικά ανώδυνη, η οποία εφαρμόζεται στο χώρο του ιατρείου.

Η περίοδος αποθεραπείας και στις 2 μεθόδους είναι εξαιρετικά σύντομη. Μερικές ώρες μετά τη λιποαναρρόφηση μπορείτε να επιστρέψετε στις συνήθεις σας δραστηριότητες, αρκεί να μην απαιτούν φυσική άσκηση. Σε πολύ λίγα 24ωρα, μπορείτε να έχετε μία μέτρια σωματική δραστηριότητα.

Η αίσθηση του πόνου είναι πολύ μικρή και αντιμετωπίζεται εύκολα με απλά παυσίπονα. Μικρά οιδήματα που ίσως παρουσιαστούν στην περιοχή, αποτελούν μια φυσιολογική αντίδραση του σώματος και υποχωρούν γρήγορα, μέσα σε λίγες ημέρες.

Τα αποτελέσματα και στις 2 τεχνικές είναι ΑΜΕΣΑ ΟΡΑΤΑ και ΜΟΝΙΜΑ. Μάλιστα, κατά τους πρώτους μήνες το αποτέλεσμα βελτιώνεται ακόμα περισσότερο.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη Laser λιποαναρρόφηση, και εφόσον εφαρμοστεί σε σημείο που υπάρχει εκτός από τοπικό λίπος και κυτταρίτιδα, αντιμετωπίζεται παράλληλα και αυτό το πρόβλημα.

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να εφαρμοστεί σε περισσότερες από 1 περιοχές, κατά την ίδια επεμβατική συνεδρία, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται κάποιες ιατρικές συνθήκες.

Οι συνθήκες αυτές σχετίζονται με την κατάσταση της υγείας του ατόμου, την ηλικία του, την έκταση του προβλήματος, κ.α. Σε κάθε περίπτωση, ο χειρουργός θα κρίνει κατά πόσον αυτό είναι εφικτό.

Το κόστος της λιποαναρρόφησης εξαρτάται από την ανατομική περιοχή που θα εφαρμοστεί, το μέγεθος του προβλήματος, την ποσότητα του λίπους που θα αφαιρεθεί, αλλά και την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί.

Στα VF Laser Clinics αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα απόλυτα εξατομικευμένα, ώστε να μειωθούν κατά το δυνατό τα κόστη για τον ασθενή.

Έτσι λοιπόν το κόστος καθορίζεται σε συνάρτηση με τις ατομικές ανάγκες, και μπορεί να διαφέρει για την ίδια περιοχή σε διαφορετικά άτομα.

Ένα καλλίγραμμο σώμα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με το συνδυασμό σωστής διατροφής και φυσικής άσκησης.

Η λιποαναρρόφηση ενδείκνυται μόνο για τις περιπτώσεις ανθρώπων που συγκεντρώνουν δυσανάλογα επίμονο τοπικό λίπος, που δεν αντιμετωπίζεται τόσο με τη διατροφή και τη γυμναστική, όσο και με άλλες μη επεμβατικές μεθόδους, όπως η κρυολιπόλυση.

Η λιποαναρρόφηση σίγουρα μπορεί να συνεισφέρει στην απόκτηση ενός καλοσχηματισμένου και αρμονικού σώματος, όμως δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος, ούτε καταργεί τα οφέλη της άσκησης και της διατροφής, τόσο στην εξωτερική εμφάνιση, όσο και στην υγεία γενικότερα!

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ