ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Tο στήθος αποτελεί ένα όργανο πολύ σημαντικό στην εγκυμοσύνη και την γαλουχία, καθώς και ένα σημείο του σώματος το οποίο κατέχει ένα σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση της γυναίκας.

Με την πάροδο των ετών, το γυναικείο στήθος χάνει το αρχικό του σφρίγος και καθίσταται πτωτικό ή «άδειο», κυρίως λόγω της βαρύτητας, του τοκετού, και της γαλουχίας.

Μετά το πέρας της επέμβασης, το στήθος έχει αναμορφωθεί σε ότι αφορά τη θέση του (πιο  εμφανή και υψηλή), το σχήμα του, τον όγκο του, καθώς και τη σφριγηλότητά του.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι, σε πάρα πολλές περιπτώσεις η ανόρθωση του στήθους μπορεί να γίνει και με μη επεμβατικό τρόπο, με τη χρήση ιατρικών νημάτων.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

 • Άμεση ανόρθωση του πτωτικού στήθους.
 • Επαναδιαμόρφωση του σχήματος των μαστών.
 • Επαναφορά της σφριγγηλότητας.
 • Μόνιμο αποτέλεσμα.

ΣΤΑ VF LASER CLINICS

 • Η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι απόλυτα εξατομικευμένη.
 • Πραγματοποιείται η πολυδιάγνωση της αισθητικής εικόνας του μαστού.
 • Η επέμβαση γίνεται αποκλειστικά από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό.
 • Επιλέγεται κάθε φορά η βέλτιστη επεμβατική τεχνική.
 • Μικρότερος χρόνος ανάρρωσης χάρη στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ: 218 218 3330
‘Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Στην ανόρθωση στήθους μπορούν να εφαρμοστούν διάφορες επεμβατικές τεχνικές.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε περίπτωσης, ο χειρουργός θα αποφασίσει αντικειμενικά ποια τεχνική πρέπει να εφαρμοστεί, προκειμένου να επιτευχθεί με απόλυτη ασφάλεια το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Σε γενικές γραμμές, όπου αυτό είναι εφικτό, προτιμάται η τεχνική της κάθετης μαστοπλαστικής. Η συγκεκριμένη μέθοδος προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, λόγω του ότι οι τομές είναι σαφώς μικρότερες σε σχέση με τις άλλες τεχνικές.

Πολλές φορές, ιδιαίτερα όταν το πτωτικό στήθος είναι και «άδειο», είναι αναγκαία η τοποθέτηση εμφυτεύματος σιλικόνης, για να βελτιωθεί το περίγραμμα του στήθους ή για να αυξηθεί το μέγεθός του.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η επέμβαση ανόρθωσης στήθους και η προσθήκη εμφυτεύματος εφαρμόζονται ταυτόχρονα, σε κάποιες άλλες ενδείκνυται να γίνονται ξεχωριστά. Αυτό συμβαίνει όταν κριθεί από το χειρουργό, ότι το δερματικό περίβλημα δεν μπορεί να κρατήσει επαρκώς το βάρος ενός εμφυτεύματος.

Η διαδικασία της ανόρθωσης στήθους διαρκεί 1,5 -2,5 ώρες. Μετά το πέρας της επέμβασης, το στήθος έχει αναμορφωθεί σε ότι αφορά τη θέση του (πιο εμφανή και υψηλή), το σχήμα του, τον όγκο του, καθώς και τη σφριγηλότητά του.

Η ανόρθωση στήθους αφορά τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ενός πτωτικού ή/και άδειου  στήθους.

Η επέμβαση της ανόρθωσης στήθους γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί 1,5 -2,5 ώρες, ανάλογα με την περίπτωση.

Μετεγχειρητικά, η ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο για ένα βράδυ και επιστρέφει στην οικία της την επομένη το πρωί.

Οι σύγχρονες τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής έχουν μειώσει κατά πολύ το βαθμό ταλαιπωρίας του ασθενή. Επειδή όμως η ανόρθωση στήθους δεν παύει να παραμένει μια επέμβαση, μετά το χειρουργείο η γυναίκα ενδέχεται να έχει ορισμένους πόνους. Οι πόνοι αυτοί αντιμετωπίζονται με απλά παυσίπονα και υποχωρούν σύντομα, μέσα σε λίγες ημέρες.

Μετά την επέμβαση και για διάστημα που κυμαίνεται από 20 έως 30 ημέρες, το στήθος παραμένει ευαίσθητο. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η γυναίκα χρειάζεται να φορέσει ειδικό αθλητικό στηθόδεσμο, και παράλληλα συστήνεται η αποφυγή της φυσικής άσκησης και της σεξουαλικής επαφής.

Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της μετά από λίγες ημέρες. Αν η εργασία της απαιτεί φυσική άσκηση, απαιτούνται επιπλέον 7-10 ημέρες ανάρρωσης. Η αφαίρεση των ραμμάτων γίνεται περίπου 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Λόγω της διαδικασίας της επούλωσης, τα τελικά αποτελέσματα γίνονται ορατά σταδιακά, όσο  βελτιώνεται η όψη των ουλών.

Το κόστος της ανόρθωσης στήθους εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος, την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί, καθώς και από το αν θα τοποθετηθεί εμφύτευμα σιλικόνης.

Στα VF Laser Clinics αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα απόλυτα εξατομικευμένα, ώστε να μειωθούν κατά το δυνατό τα κόστη για τον ασθενή.

Σε πολλές περιπτώσεις, η ανόρθωση στήθους μπορεί να γίνει μη επεμβατικά.

Μικροσκοπικά ιατρικά νήματα εμφυτεύονται υποδόρια στον μαλακό ιστό, ανασηκώνοντας το μαστό. Παράλληλα ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου ενισχύοντας το αποτέλεσμα.

Το κόστος αυτής της μεθόδου είναι σαφώς πολύ μικρότερο, σε σχέση με την επεμβατική ανόρθωση στήθους. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων κυμαίνεται από 18 -24 μήνες, και η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί.

Τα VF Laser Clinics εφαρμόζουν την πολυδιάγνωση της αισθητικής εικόνας του μαστού, η οποία γίνεται αποκλειστικά από έμπειρο πλαστικό χειρουργό.

Οι μαστοί εξετάζονται ως προς:

 • Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους (σχήμα, εύρος θηλής, κ.α.).
 • Την σχέση του μεγέθους του στήθους ως προς τον σωματότυπο (ύψος, βάρος, άνοιγμα θώρακα, κ.α.).
 • Την ομοιότητα που έχουν μεταξύ τους (ανισομαστία).
 • Την ύπαρξη υπερτροφικού ή ατροφικού μαστού.
 • Το βαθμό χαλάρωσης – πτώσης.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ