ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η ρινοπλαστική εφαρμόζεται τόσο για αισθητικούς όσο και για λειτουργικούς λόγους.

Ενώ κάποια άτομα προσέρχονται στον πλαστικό χειρουργό ζητώντας να αναδιαμορφώσουν το σχήμα, το μέγεθος και την όψη της μύτης,  κάποια άλλα, επιθυμούν πρωτίστως την αποκατάσταση του ρινικού διαφράγματος με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας της αναπνοής.

Αποτελεί μία επέμβαση που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και εμπειρία από το χειρουργό, αφού χρειάζεται να επέμβει σε πολλά και διαφορετικά είδη ιστού (δέρμα, μύες, συνδετικός ιστός, χόνδρινα και οστέινα μέρη).

Επιπλέον, επειδή η μύτη κατέχει κεντρική θέση στο πρόσωπο, οποιαδήποτε απόκλιση είναι αντιληπτή. Έτσι, ο χειρουργός καλείται να διαμορφώσει το σχήμα και μέγεθος της μύτης με τέτοιο τρόπο, ώστε να βρίσκεται σε αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Η επιτυχημένη ρινοπλαστική συμβάλλει τόσο στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης του ασθενή, όσο και στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής του, αφού η αναπνοή διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην καλή υγεία του ατόμου.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε, ότι σε πολλές περιπτώσεις, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει βελτιώσεις στο σχήμα τις μύτης με μη επεμβατικό τρόπο, χρησιμοποιώντας υαλουρονικό οξύ (fillers).

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

 • Αισθητική αναδιαμόρφωση του σχήματος και του μεγέθους της μύτης.
 • Αποκατάσταση του ρινικού διαφράγματος.
 • Βελτίωση της λειτουργίας της αναπνοής.
 • Ασφαλής επέμβαση, χωρίς σημάδια.
 • Μόνιμο αποτέλεσμα.

ΣΤΑ VF LASER CLINICS

 • Πριν την επέμβαση πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εξετάσεις.
 • Η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι απόλυτα εξατομικευμένη.
 • Πραγματοποιείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό.
 • Επιλέγεται κάθε φορά η βέλτιστη επεμβατική τεχνική (ανοιχτή ή κλειστή ρινοπλαστική).
 • Μικρότερος χρόνος ανάρρωσης χάρη στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ: 218 218 3330
‘Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Στα VF Laser Clinics εφαρμόζουμε τη τεχνική της κλειστής αλλά και της ανοιχτής ρινοπλαστικής.

Κλειστή Ρινοπλαστική

Η κλειστή ρινοπλαστική εφαρμόζεται συχνότερα σε πιο απλές περιπτώσεις που αφορούν τη διόρθωση του ύβου (καμπούρα) και του ακρορινίου. Οι τομές γίνονται στο εσωτερικό της μύτης (στα ρουθούνια), όπου με την βοήθεια ειδικών εργαλείων ο χειρουργός επεμβαίνει στον χόνδρινο / οστεϊνό σκελετό.

Αποτελεί μια σαφώς λιγότερο πολύπλοκη επέμβαση από την ανοιχτή ρινοπλαστική. Μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία και μέθη ή με γενική αναισθησία, ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο διασφαλίζεται η αποφυγή ορατών ουλών και η γρηγορότερη ανάρρωση μετεγχειρητικά.

Ανοιχτή Ρινοπλαστική

Η μέθοδος της ανοιχτής ρινοπλαστικής εφαρμόζεται στις περιπτώσεις που απαιτείται μεγαλύτερη λεπτομέρεια στον ανασχηματισμό της ρινικής ανατομίας.

Μέσω μια μικρής εξωτερικής τομής, αρχικά αποκολλάται ο βλεννογόνος από το διάφραγμα της μύτης και το δέρμα από τον ρινικό σκελετό, ενώ στη συνέχεια ο χειρουργός διαμορφώνει εκ νέου το χόνδρινο / οστεϊνό σκελετό, ανάλογα με το μεμονωμένο πρόβλημα του ασθενούς.

Και η ανοιχτή ρινοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία και μέθη ή με γενική αναισθησία, ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση. Εσωτερικά εφαρμόζεται ελαφρύς πωματισμός, ενώ εξωτερικά η μύτη επικαλύπτεται με νάρθηκα για λίγες ημέρες. Η πλήρης ανάρρωση απαιτεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ότι στην κλειστή ρινοπλαστική.

Αφορά γυναίκες, άνδρες, αλλά και εφήβους, που επιθυμούν είτε να αναδιαμορφώσουν το σχήμα και το μέγεθος της μύτης, ή να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία του ρινικού διαφράγματος.

Η ρινοπλαστική, επιτρέπεται στα κορίτσια μετά τα 16 και στα αγόρια μετά τα 18 τους χρόνια. Χάρη στις σύγχρονες επεμβατικές τεχνικές που εφαρμόζονται, πρακτικά δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας. Έτσι εφαρμόζεται τόσο σε ενήλικες άνω των 45-50 ετών, όπου η μύτη πιθανό να φαίνεται πιο έντονη λόγω της αύξησης του μεγέθους της ή της μείωσης του λίπους στην περιοχή του προσώπου, όσο και σε άτομα πιο προχωρημένης ηλικίας που έχουν ρινόφυμα.

Επιπλέον, η ρινοπλαστική εφαρμόζεται για την αποκατάσταση του οργάνου μετά από ατυχήματα ή προηγούμενες επεμβάσεις ρινοπλαστικής των οποίων το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό.

Συνήθως απαιτείται γενική αναισθησία. Σε κάποιες περιπτώσεις, η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία και μέθη. Σε κάθε περίπτωση, θα ενημερωθείτε αναλυτικά από το χειρουργό, ο οποίος θα κρίνει το είδος της αναισθησίας που απαιτείται.

Η επέμβαση μπορεί να διαρκέσει από 1 έως 2 ώρες, ανάλογα με την περίπτωση.

Στα VF Laser Clinics εφαρμόζουμε τόσο τη τεχνική της κλειστής όσο και της ανοιχτής ρινοπλαστικής. Η τεχνική που θα εφαρμοστεί εξαρτάται από το είδος του προβλήματος και από ιατρικούς παράγοντες που αξιολογούνται από τον χειρουργό.

Κατά την επίσκεψη σας, θα έχετε την ευκαιρία να θέσετε όλους τους προβληματισμούς σας στον γιατρό, και να μάθετε οποιαδήποτε λεπτομέρεια σχετίζεται με την αλλαγή που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε και την διαδικασία της επέμβασης.

Αναλόγως της επέμβασης, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην οικία του μετά από λίγες ώρες ή να διανυκτερεύσει στην κλινική.

Οι σύγχρονες τεχνικές της ρινοπλαστικής έχουν μειώσει κατά πολύ το βαθμό ταλαιπωρίας του ασθενή. Οι μετεγχειρητικοί πόνοι είναι γενικά ήπιοι και αντιμετωπίζονται με απλά παυσίπονα.

Αναλόγως με το είδος της επέμβασης που εφαρμόστηκε, οι οδηγίες μετεγχειρητικής φροντίδας διαφοροποιούνται σε ορισμένα σημεία.

Γενικότερα συστήνεται ελαφρά διατροφή, αποφυγή του καπνίσματος, και λήψη κατάλληλης αντιβίωσης για προληπτικούς λόγους. Λόγω της φύσης του χειρουργείου, κατά τις πρώτες ημέρες σχηματίζεται οίδημα, ενώ συχνά εμφανίζονται και εκχυμώσεις κάτω από τα μάτια. Τα παραπάνω αποτελούν φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, και υποχωρούν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα αποτελέσματα ουσιαστικά είναι ορατά με την υποχώρηση του οιδήματος και των εκχυμώσεων, μέσα σε 2-3 εβδομάδες.

Το κόστος εξαρτάται από το φύση του προβλήματος, και την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί.

Στα VF Laser Clinics αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα απόλυτα εξατομικευμένα, ώστε να μειωθούν κατά το δυνατό τα κόστη για τον ασθενή.

Έτσι λοιπόν το κόστος καθορίζεται σε συνάρτηση με τις ατομικές ανάγκες, και μπορεί να διαφέρει για την ίδια περιοχή σε διαφορετικά άτομα.

Σε πολλές περιπτώσεις στις οποίες το πρόβλημα δεν είναι ιδιαίτερα έντονο, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να προσφέρει βελτιώσεις στο σχήμα τις μύτης χωρίς επέμβαση, χρησιμοποιώντας υαλουρονικό οξύ (fillers).

Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και εντελώς ανώδυνη, και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητες του.

Η μη επεμβατική ρινοπλαστική με υαλουρονικό οξύ ενδείκνυται :

 • για την εξομάλυνση του ήβου στη ράχη της μύτης (καμπούρα), εφόσον δεν είναι ιδιαίτερα έντονος.
 • για τη στήριξη του ακρορινίου (άκρη της μύτης), που έχει την τάση να πέφτει με το χρόνο.
 • για την εξάλειψη των εγκάρσιων ρυτίδων (bunny lines).
 • για τη διόρθωση ατελειών από προηγούμενη ρινοπλαστική.

Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου ένα έτος, και η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί.

Οι σύγχρονες τεχνικές ρινοπλαστικής αποκαθιστούν τη μύτη τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά, βελτιώνοντας τη γενικότερη εμφάνιση του προσώπου.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η απόφαση για τη συγκεκριμένη επέμβαση πρέπει να λαμβάνεται κατόπιν ωρίμου σκέψεως, και να υπάρχουν ρεαλιστικές προσδοκίες. Μια «γαλλική» μύτη για παράδειγμα δεν ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα.

Επιπλέον, και εφόσον το πρότυπο της ομορφιάς διαφοροποιείται από άνθρωπο σε άνθρωπο, το ζητούμενο είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα εναρμονισμένο με τα υπόλοιπα ατομικά χαρακτηριστικά.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ