ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ

ΙΣΙΑ ΔΟΝΤΙΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ & ΑΝΩΔΥΝΑ!

Πολλοί από τους ανθρώπους με ορθοδοντικά προβλήματα, όπως ο συνωστισμός και η κακή σύγκλειση των δοντιών, αναβάλλουν μια πιθανή θεραπεία διότι δεν επιθυμούν να φορέσουν τα κλασσικά “σιδεράκια”. Στις μέρες μας, χάρη στην εξέλιξη της οδοντιατρικής επιστήμης, υπάρχει αποτελεσματική εναλλακτική λύση: η ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια ή αλλιώς αόρατη ορθοδοντική!

Αυτό που αλλάζει με την αόρατη ορθοδοντική, είναι ότι αντί για σιδεράκια χρησιμοποιούμε διαφανείς νάρθηκες που αποτελούνται από ένα λεπτό πλαστικό υλικό. Οι διαφανείς νάρθηκες σχεδιάζονται και κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες ορθοδοντικής αποκατάστασης του κάθε ασθενή.

Χάρη στις δυνάμεις που ασκούν, οι νάρθηκες μετακινούν σταδιακά τα δόντια προς την επιθυμητή θέση, δίχως να χρειάζονται σιδεράκια.

Με τη νέα μέθοδο της ορθοδοντικής χωρίς σιδεράκια, οι εξειδικευμένοι γιατροί των VF Laser Clinics, διορθώνουν σημαντικά ορθοδοντικά προβλήματα και σας χαρίζουν ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο.

Οι νάρθηκες είναι αφαιρούμενοι, δηλαδή εφαρμόζονται τις περισσότερες ώρες της ημέρας, αλλά μπορούμε να τους βγάλουμε όποτε χρειαστεί, πχ. όταν τρώμε, όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας, όταν υπάρχει μια σημαντική επαγγελματική ή κοινωνική συνάντηση, κ.λ.π.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΑ VF LASER CLINICS


 • Ολοκληρωμένη Ορθοδοντική Αποκατάσταση
 • Τέλειο Αισθητικό και Λειτουργικό Αποτέλεσμα
 • Οι νάρθηκες είναι απολύτως διαφανείς και μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και γρήγορα
 • Οι νάρθηκες είναι από ασφαλή, υποαλλεργικά υλικά και δεν επιβαρύνουν τη στοματική υγιεινή
 • Σε ΟΛΑ τα στάδια, η θεραπεία είναι ΑΝΩΔΥΝΗ

Αρχικά πραγματοποιείται μια σειρά ενεργειών (κλινική εξέταση, πανοραμική ακτινογραφία, φωτογραφίες της στοματικής κοιλότητας, αποτυπώματα άνω και κάτω γνάθου, κ.α.), με στόχο την δημιουργία του βέλτιστου θεραπευτικού σχεδίου από τους ορθοδοντικούς μας. Στη συνέχεια, εξειδικευμένα και ειδικά πιστοποιημένα οδοντοτεχνικά εργαστήρια, αναλαμβάνουν να κατασκευάσουν τους νάρθηκες που απαιτούνται για την εκάστοτε περίπτωση.

Σε σύντομο χρόνο, οι νάρθηκες είναι έτοιμοι και κατά την έναρξη της θεραπείας. Ο θεραπευόμενος παραλαμβάνει μια συσκευασία με τους πρώτους νάρθηκες, τους οποίους εφαρμόζει στη στοματική κοιλότητα σας και αλλάζει διαδοχικά, σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού. Σε τακτά χρονικά διαστήματα που εξαρτώνται από την κάθε περίπτωση, ο ορθοδοντικός μας παρακολουθεί την πρόοδο της θεραπείας και παραδίδει στον θεραπευόμενο το επόμενο σετ από νάρθηκες.

Η ορθοδοντική θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες λειτουργεί μέσω του ήπιου επιπέδου πίεσης που ασκούν αυτοί σε συγκεκριμένα τμήματα των δοντιών. Κάθε νάρθηκας έχει διαφορετικά σημεία πίεσης, ώστε σταδιακά τα δόντια να μετακινηθούν στην επιθυμητή θέση και να επιτευχθεί 100% ακρίβεια στο αποτέλεσμα.

Χάρη στο διαφανές υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένος καθώς και στην τέλεια εφαρμογή του πάνω στην οδοντοστοιχία, ο νάρθηκας δεν γίνεται αντιληπτός.

Οι διαφανείς νάρθηκες σχεδιάζονται από τους ορθοδοντικούς μας, οι οποίοι διαθέτουν ειδική εκπαίδευση, σε ένα πρόγραμμα τρισδιάστατης απεικόνισης και είναι απόλυτα εξατομικευμένοι.

Απαιτούν μεγάλη ακρίβεια προκειμένου να εφαρμόσουν σωστά γι’ αυτό και κατασκευάζονται σε εξειδικευμένο εργαστήριο με τεχνολογικά προηγμένα, υποαλλεργικά υλικά.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ


Οι διαφανείς αφαιρούμενοι νάρθηκες διορθώνουν διάφορα ορθοδοντικά προβλήματα εφήβων και ενηλίκων, όπως:

 • Κενά ανάμεσα στα δόντια,
 • Στραβά δόντια,
 • Δόντια με περιστροφή,
 • Συνωστισμούς δοντιών,
 • Δόντια που η μέση άνω γραμμή τους δεν συμπίπτει με την μέση κάτω γραμμή
 • Δόντια με κλίση, κ.α.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιες περιπτώσεις που η συγκεκριμένη θεραπεία δεν ενδείκνυται. Η αξιολόγηση από τους ορθοδοντικούς μας καταδεικνύει αν ένα άτομο είναι κατάλληλος υποψήφιος ή όχι.

Ο αριθμός των συνεδριών και της θεραπείας εξαρτάται από το είδος και το βαθμό του ορθοδοντικού προβλήματος.

Στα VF Laser Clinics χρησιμοποιούμε νάρθηκες άριστης ποιότητας που μπορούν να θεραπεύσουν σε εξαιρετικό βαθμό και σε συντομότερο χρόνο, ακόμα και πολύ έντονα ορθοδοντικά προβλήματα.

Κάνοντας μια γενική εκτίμηση, μπορούμε να αναφέρουμε ότι ανάλογα με την περίπτωση η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει από 5 έως 20 μήνες, ενώ ο ορθοδοντικός που θα σας αναλάβει, θα χρειάζεται να ελέγχει την εξέλιξη της θεραπείας σας συνήθως κάθε 4-6 εβδομάδες.

Η ορθοδοντική θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες ΔΕΝ έχει ενοχλήσεις διότι οι δυνάμεις που ασκούνται είναι ήπιες. Γι’ αυτό το λόγο ο θεραπευόμενος τους συνηθίζει πολύ γρήγορα.

Στα VF Laser Clinics, χρησιμοποιούμε ΝΑΡΘΗΚΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι με τα πιο σύγχρονα υποαλλεργικά υλικά σε πιστοποιημένα εργαστήρια.

Επειδή οι νάρθηκες αφαιρούνται όταν τρώμε, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο θέμα της διατροφής. Ωστόσο, όταν τους φοράμε πρέπει να αποφεύγονται οι τσίχλες, γιατί κολλούν πάνω τους.

Ο καθαρισμός τους γίνεται εύκολα και γρήγορα με οδοντόπαστα και μαλακή οδοντόβουρτσα. Επιπλέον, επειδή είναι αφαιρούμενοι δεν συνεχίζεται το βούρτσισμα των δοντιών και των ούλων, προστατεύοντας την στοματική υγιεινή.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ