ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η ωτοπλαστική αποτελεί μια από τις συχνότερες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, και είναι η μοναδική που επιτρέπεται για αισθητικούς λόγους σε παιδιά άνω των 6-7 ετών.

Τις περισσότερες φορές εφαρμόζεται για να διορθώσει αισθητικές δυσμορφίες που υπήρχαν εκ γενετής, όπως τα «αφεστώτα ώτα» (πεταχτά αυτιά), ενώ υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό ωτοπλαστικών που γίνεται για άλλους λόγους (αποκατάσταση της περιοχής μετά από ατυχήματα, εξάλειψη των οπών στο λοβίο από σκουλαρίκια ή piercing, κ.α.). Τα αυτιά χαρακτηρίζονται ως «αφεστώτα», όταν η γωνία που σχηματίζεται μεταξύ του πτερυγίου του ωτός και κεφαλής είναι αρκετά μεγαλύτερη των 30 μοιρών.

Η επιλογή της επεμβατικής μεθόδου, σχετίζεται άμεσα με το είδος του προβλήματος που πρέπει να αντιμετωπιστεί (π.χ. μεγάλο μέγεθος κόγχης, σχήμα της ανθέλικας, κ.α.).

Η επέμβαση εφαρμόζεται και σε παιδιά, διότι το αναλογικό μέγεθος των αυτιών σχεδόν οριστικοποιείται στην ηλικία των 6-7 ετών. Επιστημονικές έρευνες καταδεικνύουν ότι περίπου το 5% των παιδιών παγκοσμίως, γεννιέται με «αφεστώτα ώτα».

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

  • Αναδιαμόρφωση του σχήματος των αυτιών.
  • Φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς σημάδια.
  • Απόλυτα ασφαλής επέμβαση.
  • Αποτέλεσμα με μόνιμη διάρκεια.

ΣΤΑ VF LASER CLINICS

  • Η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι κάθε φορά, απόλυτα εξατομικευμένη.
  • Η ωτοπλαστική γίνεται αποκλειστικά από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό.
  • Επιλέγεται κάθε φορά η βέλτιστη χειρουργική μέθοδος.
  • Χάρη στις σύγχρονες επεμβατικές τεχνικές, μειώνεται στο ελάχιστο η μετεγχειριτική ταλαιπωρία.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ: 218 218 3330
‘Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Οι εξελίξεις στη σύγχρονη πλαστική χειρουργική, έχουν βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις μεθόδους της ωτοπλαστικής.

Έτσι, οι τομές είναι πλέον πολύ μικρές, ενώ υπάρχουν και τεχνικές οι οποίες είναι σχεδόν ατραυματικές (τοποθέτηση ειδικών ραμμάτων, με στόχο τη συγκράτηση του χόνδρου σε καινούργια θέση).

Η επεμβατική μέθοδος που θα εφαρμοστεί, επιλέγεται σε συνάρτηση με τη δυσμορφία των αυτιών, το πάχος του χόνδρου, το μέγεθος της κόγχης του πτερυγίου, κ.α., αποσκοπώντας πάντοτε στο βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Σε όλες τις περιπτώσεις η επέμβαση γίνεται με μέθη και τοπική αναισθησία, και διαρκεί περίπου 1,5 με 2 ώρες. H τομή ράβεται συνήθως με απορροφήσιμο ράμμα, ώστε να μην είναι απαραίτητη η αφαίρεσή του.

Μετά την επέμβαση εφαρμόζεται προστατευτικός επίδεσμος για μικρό χρονικό διάστημα. Τυχόν μικρές εκχυμώσεις ή πρηξίματα υποχωρούν πολύ γρήγορα, μέσα σε λίγες ημέρες.

Τα αισθητικά αποτελέσματα της ωτοπλαστικής είναι μόνιμα, και η διαδικασία έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία του ατόμου.

Η επέμβαση αφορά γυναίκες, άνδρες, αλλά και παιδιά μεγαλύτερα των 6-7 ετών, με αφεστώτα ώτα (πεταχτά αυτιά) ή άλλου είδους δυσμορφία των ώτων.

Σε όλες τις περιπτώσεις, η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία και μέθη.

Η επέμβαση διαρκεί 1,5 – 2 ώρες, ανάλογα με την περίπτωση.

Η τεχνική που θα εφαρμοστεί εξαρτάται από το είδος της δυσμορφίας και από ιατρικούς παράγοντες που αξιολογούνται από τον χειρουργό.

Κατά την επίσκεψη σας, θα έχετε την ευκαιρία να θέσετε όλους τους προβληματισμούς σας στον γιατρό, και να μάθετε οποιαδήποτε λεπτομέρεια σχετίζεται με την αλλαγή που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε και την διαδικασία της επέμβασης.

Ο ασθενής επιστρέφει στην οικία του λίγη ώρα μετά το πέρας της διαδικασίας.

Οι σύγχρονες τεχνικές της ωτοπλαστικής έχουν μειώσει κατά πολύ το βαθμό ταλαιπωρίας. Οι μετεγχειρητικοί πόνοι είναι ήπιοι και αντιμετωπίζονται με απλά παυσίπονα.

Μετά την επέμβαση εφαρμόζεται προστατευτικός επίδεσμος (περίδεση) για χρονικό διάστημα περίπου μιας εβδομάδας. Αφού αφαιρεθεί η περίδεση, χρειάζεται για προληπτικούς λόγους να γίνεται χρήση μιας ελαστικής ταινίας κατά την κατάκλιση (για 15 – 20 ημέρες).

Τυχόν μικρές εκχυμώσεις ή πρηξίματα υποχωρούν πολύ γρήγορα.

Μέχρι να γίνει η πλήρης επούλωση, ενδείκνυται ο ασθενής να αποφεύγει τη συμμετοχή σε αθλήματα για την αποφυγή τραυματισμών, την χρήση ακουστικών μουσικής ή άλλης συσκευής που πιέζει το αυτί (ακουστικό τηλεφώνου, κινητό), καθώς και την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.

Το κόστος εξαρτάται από το φύση του προβλήματος, και την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί.

Στα VF Laser Clinics αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα απόλυτα εξατομικευμένα, ώστε να μειωθούν κατά το δυνατό τα κόστη για τον ασθενή.

Οι σύγχρονες τεχνικές ωτοπλαστικής προσφέρουν ασύγκριτα πλεονεκτήματα, όπως το απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, και το εξαιρετικά σύντομο μετεγχειρητικό στάδιο.

Είναι από τις ελάχιστες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, στις οποίες το αισθητικό αποτέλεσμα παραμένει αναλλοίωτο για μια ζωή.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ