Με την πτώση της θερμοκρασίας, συχνά πέφτει και το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αυτό έχει ως συνέπεια να είμαστε περισσότερο επιρρεπείς σε λοιμώξεις, ιώσεις και συνοδά νοσήματα.

Η σωστή διατροφή παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην άμυνα του οργανισμού, καθώς οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και τα λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε αρκετές τροφές, θωρακίζουν τον οργανισμό μας.

Τα σημαντικότερα λοιπόν συστατικά ενίσχυσης της άμυνας του οργανισμού μας, είναι:

  • Η Βιταµίνη C: Κύριες πηγές είναι τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλι μανταρίνι, λεμόνι, γκρέιπφρουτ), τα ακτινίδια, οι φράουλες, οι πιπεριές, το σπανάκι, το μπρόκολο, και οι ντομάτες.
  • Η Βιταµίνη Α: Βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, το βούτυρο, το αυγό, το συκώτι, τα καρότα, τις γλυκοπατάτες, και τα βερίκοκα. Ανήκει στις λιποδιαλυτές βιταμίνες.
  • Η Βιταµίνη Ε: Κύριες πηγές της είναι το ελαιόλαδο, τα θαλασσινά, η βρώμη, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, τα καρύδια, και τα φυστίκια. Ανήκει και αυτή στις λιποδιαλυτές βιταμίνες.
  • Οι Βιταµίνες συμπλέγματος Β (όπως Β12, Β6, φυλλικό οξύ): Βρίσκονται στο γάλα, το κρέας, το συκώτι, τους ξηρούς καρπούς, τα δημητριακά, και τα κίτρινα φρούτα.
  • Ο Σίδηρος: Κύριες πηγές είναι το συκώτι, το κρέας, τα αυγά, τα θαλασσινά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, και οι ξηροί καρποί. Ο σίδηρος έχει καλύτερη απορροφησιμότητα όταν συνδιάζεται με τη βιταμίνη C.
  • Το Μαγνήσιο: Υπάρχει στα δημητριακά ολικής άλεσης, στο σουσάμι, στους ξηρούς καρπούς, στα όσπρια, στα γαλακτοκομικά, και στον τόνο. Βοηθάει στη μυϊκή λειτουργία, ενώ είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη και τον σχηματισμό των οστών (μαζί με το ασβέστιο και τη βιταμίνη D). Η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να προκαλέσει βαθιά κατάθλιψη.
  • Το Σελήνιο: Υπάρχει στα κρέατα, στα θαλασσινά, στους ξηρούς καρπούς, και στα δημητριακά ολικής άλεσης. Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και του θυρεοειδούς αδένα. Η αντιοξειδωτική του δράση ενισχύεται όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη Ε.
  • Ο Ψευδάργυρος: Υπάρχει στα θαλασσινά, στα ψάρια, στα αυγά, και στο κρέας. Είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την προστασία του οργανισμού από μολύνσεις, ιώσεις και ασθένειες, ενώ βοηθά στη διαδικασία επούλωσης τραυμάτων. Ανανεώνει τα κύτταρα μας και κρατάει το δέρμα μας σφριγηλό και νεανικό.
  • Τα Λιπαρά Οξέα Ω3: Βρίσκονται κυρίως στα φυτικά έλαια, στα λιπαρά ψάρια και στους ξηρούς καρπούς. Έχουν συνδεθεί με την καρδιαγγειακή υγεία, χάρη στην αντιθρομβωτική τους δράση.

Τα VF Laser Clinics έχοντας ως πάγια αρχή τον σεβασμό στον άνθρωπο, παρέχουν υπηρεσίες με επιστημονική κατάρτιση, ακολουθώντας πρωτόκολλα εξατομικευμένης διατροφής, για το κάθε περιστατικό με ολιστική ματιά και σκέψη.