Το λεμφικό σύστημα αποτελείται από τα λεμφαγγεία, τη λέμφο και τους λεμφαδένες. Eίναι πολύ σημαντικό διότι:

 1. παραλαμβάνει το πλεόνασμα του μεσοκυττάριου υγρού και το επαναφέρει στο καρδιαγγειακό σύστημα.
 2. μεταφέρει τις λιπαρές ουσίες από το λεπτό έντερο στο αίμα.
 3. συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού με την καταστροφή παθογόνων μικροοργανισμών και καρκινικών κυττάρων.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΜΦΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Μελέτες έχουν δείξει ότι το λεμφικό σύστημα παίζει σημαντικό ρόλο στην επιδιόρθωση των ιστών και τον έλεγχο της φλεγμονής σε διάφορα όργανα του σώματος.

Ο ανθρώπινος οργανισμός εκτίθεται  καθημερινά σε χιλιάδες τοξίνες από διάφορες πηγές. Δεδομένου ότι αυτές οι τοξίνες συσσωρεύονται, είναι επιτακτική ανάγκη να απομακρυνθούν αποτελεσματικά για να αποφευχθεί η επιβάρυνση των οργάνων του σώματός.

Το λεμφικό σύστημα είναι  σημαντικό γιατί καθαρίζει τα υγρά γύρω από τα κύτταρά απομακρύνοντας  τα απόβλητα και κάθε άλλου είδους περιττές ουσίες από αυτά.

Όταν το λεμφικό σύστημα δεν “αποστραγγίζεται” σωστά, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημα και σε ορισμένες περιπτώσεις όγκους στους λεμφαδένες. Η σωστή αποτοξίνωσή του μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης διαφόρων παθήσεων όπως δυσπεψία, φούσκωμα,  άλγη και πόνους, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ακόμα και παχυσαρκία.

ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΕΜΦΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Όταν υπάρχουν υποψίες για λεμφικό πρόβλημα, πρέπει να ακολουθείται ένα διαιτολόγιο καθαρισμού του σώματος. Μια διατροφή βασισμένη στα φρούτα είναι η καλύτερη. Σε μια τέτοια δίαιτα οι ακόλουθες πηγές τροφίμων πρέπει να αποφεύγονται ή να περιορίζονται στο ελάχιστο, έτσι ώστε το λεμφικό σύστημα να ξεκουραστεί από την υπερφόρτωση από ακατάλληλες τροφές, όπως:

 • Κόκκινα κρέατα
 • Λιπαρές και τηγανητές τροφές
 • Τυρί, βούτυρο, κρέμα, γάλα
 • Αλκοόλ
 • Ζάχαρη και ζαχαρώδη προϊόντα
 • Τεχνητά πρόσθετα, συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές και αρωματικές ουσίες.

Η αποφυγή αυτών των τροφών θα βοηθήσει το σώμα. Παράλληλα, με τη χρήση των σωστών τροφών, θα επιτευχθεί ένας δραστικός καθαρισμός του σώματος.

Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά λοιπόν, είναι η βάση. Για έναν πλήρη καθαρισμό, καλό είναι να ακολουθήσουμε για ένα διάστημα ισορροπημένη διατροφή που να περιλαμβάνει:

 • Πορτοκάλια, σταφύλια και μήλα
 • Φρέσκα πράσινα λαχανικά
 • Άσπρο κρέας και άσπρο ψάρι

ΧΡΗΣΗ ΒΟΤΑΝΩΝ

Τα βότανα και τσάγια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό του λεμφικού συστήματος. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το καλύτερο βότανο για τον σκοπό αυτό είναι η Echinacea.

Το φυτό αυτό ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενισχύει τη δράση των μακροφάγων, τα οποία είναι κύτταρα λεμφαδένων που εκκρίνουν τοξίνες από τους λεμφικούς συνδέσμους.

Βεβαίως, προτού χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε βότανο, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε συμβουλευτεί τον διατροφολόγο σας.

ΘΕΡΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΣΑΟΥΝΑ

Η εφίδρωση μέσω της σάουνας μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις τοξίνες στο λεμφικό σας σύστημα. Η σάουνα θα αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματός σας και θα διεγείρει τους ιδρωτοποιούς σας αδένες. Ως εκ τούτου, το σώμα σας θα αποβάλλει μέσω του ιδρώτα τοξικές χημικές ουσίες, όπως ο χαλκός, το νάτριο κ.α.

ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΕΜΦΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

1. ΣΥΣΤΗΜΑ LPG CELLU M6® INTEGRAL

Η πρωτοπόρος μηχανική δράση του Lipomassage™ μέσα από τη φυσιολογική διαδικασία, που ονομάζεται μηχανική μεταγωγή μηνυμάτων (mechanotransduction), διεγείρει τα λιποκύτταρα, ώστε να απελευθερωθεί το τοπικό λίπος και να μειωθεί η κυτταρίτιδα.

Αυτό που κάνει ακόμα πιο σημαντική αυτή τη θεραπεία είναι ότι προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ατόμου, χάρη στην εστιασμένη ενεργοποίηση της αγγειακής και λεμφικής κυκλοφορίας.

2. ΣΥΣΤΗΜΑ ULTRAFORMER®

Είναι μια εντελώς νέα μεθόδος που καταπολεμά την κυτταρίτιδα και την όψη φλοιού πορτοκαλιού, ενισχύει τη σύσφιξη, και προσδίδει τόνωση και ζωντάνια στο δέρμα.

Επιτυγχάνεται βαθιά θερμική διέγερση, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και του μεταβολισμού, την ενίσχυση της λεμφικής παροχέτευσης, την διέγερση των ινοβλαστών, και την ενεργοποίηση της παραγωγής νέου (ενδογενούς) κολλαγόνου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για μια δωρεάν διαγνωστική ενημέρωση:

 • τηλ. 218 218 3330
 • info@laserclinics.gr