LIQUID LIFT - ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟ ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΦΥΣΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ ΜΕ LASER

 

ΚΑΘΑΡΟ ΔΕΡΜΑ, ΔΙΧΩΣ ΦΑΡΜΑΚΑ

Η ακμή εμφανίζεται όταν οι σμηγματογόνοι αδένες παράγουν υπερβολικές ποσότητες σμήγματος. Ενώ συνήθως κάτι τέτοιο συμβαίνει στην εφηβεία, στην εποχή μας δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που και ενήλικες υποφέρουν από την ακμή για διάφορους λόγους (π.χ. κληρονομικότητα, υπερπαραγωγή ανδρογόνων, χρήση ακατάλληλων καλλυντικών, άγχος, κλπ.).

Στα Laser VF Clinics, αντιμετωπίζουμε ουσιαστικά την ακμή, με φυσικές δερματολογικές μεθόδους, βασισμένες σε εξατομικευμένες φωτοδυναμικές θεραπείες με LASER, δίχως φάρμακα και παρενέργειες.

Με αυτόν τον τρόπο προσφέρουμε μια φυσική και ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της ακμής, μια λύση που μπορεί να εφαρμοστεί με απόλυτη ασφάλεια ανεξαρτήτως εποχής, δηλαδή και σε περιόδους του έτους με μεγάλη ηλιοφάνεια.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Στα Laser VF Clinics, με τη φυσική μέθοδο της φωτοδυναμικής θεραπείας αξιοποιούμε τις θεραπευτικές ιδιότητες του ωφέλιμου, ορατού φωτός (400-760nm). Σε πλήρη αντίθεση με την υπέρυθρη ακτινοβολία (760-3000nm) και τις υπεριώδεις ακτινοβολίες UVA –UVB – UVC (190-400nm), που προκαλούν φωτογήρανση, ξηρότητα, κλπ., το ορατό φως είναι όχι μόνο ασφαλές αλλά και ιαματικό.

Με τη φωτοδυναμική θεραπεία, δρούμε στοχευμένα και με ακρίβεια στο βακτηρίδιο της ακμής και στη φλεγμονή.

Με αυτόν τον τρόπο τα προπιονοβακτηρίδια της ακμής καταστρέφονται, καθότι οι φωτοευαίσθητες ουσίες (πορφυρίνες) που παράγουν, αντιδρούν με το ορατό φως και δημιουργούν αυτόματα ένα ισχυρό βακτηριδιοκτόνο (μονήρες οξυγόνο), με αποτέλεσμα την αποδυνάμωσή τους. Στη συνέχεια, τα εξασθενημένα πλέον προπιονοβακτηρίδια, καταστρέφονται από τα αμυντικά κύτταρα του οργανισμού.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

  • Ουσιαστική αντιμετώπιση της ακμής.
  • Θεραπεία με φυσικό τρόπο, ακίνδυνα και με ασφάλεια.
  • Χωρίς φάρμακα και παρενέργειες.
  • Θεραπεία κατάλληλη για κάθε εποχή του έτους.
  • Μη επεμβατική μέθοδος, δίχως πόνο και ενοχλήσεις.
  • Παράλληλη ανανεωτική και αντιγηραντική επίδραση στο δέρμα του προσώπου.
  • Πραγματοποιείται δερμοανάλυση σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι κάθε φορά, απόλυτα εξατομικευμένη με πλήρως εξειδικευμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα τόσο για εφήβους όσο και για ενήλικες.
  • Ο γιατρός που σας παρακολουθεί, σας προσφέρει παράλληλα συμβουλές φροντίδας του δέρματός σας, και τις απαραίτητες πληροφορίες για τη χρήση των κατάλληλων για εσάς καλλυντικών και καθαριστικών προϊόντων.
τυποι ακμης

Η ακμή εμφανίζεται με διάφορες μορφές, οι κυριότεροι τύποι εμφάνισης είναι οι:

Φαγέσωρες (κλειστοί ή ανοιχτοί): Πρόκειται για τα κοινά λευκά και μαύρα στίγματα, με τα μαύρα στην επιφάνεια του δέρματος, και τα λευκά κάτω από αυτή.
Βλατίδες: Πρόκειται για μικρής έκτασης εξογκώματα ερυθρής απόχρωσης, τα οποία είναι ευαίσθητα στο άγγιγμα. Οι βλατίδες μπορεί να είναι φλεγμονώδεις ή μη φλεγμονώδεις.
Φλύκταινες: Πρόκειται για εξογκώματα που είναι κόκκινα στη βάση τους και με πύον στην κορυφή τους. Οι φλύκταινες είναι φλεγμονώδεις.
Οζίδια: Πρόκειται για συμπαγή εξογκώματα κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, τα οποία συχνά προκαλούν ενόχληση ή πόνο. Μπορούν να προκαλέσουν ουλές.
Κύστεις: Βρίσκονται κάτω από το δέρμα και είναι γεμάτες πύον. Είναι επώδυνες και μπορούν να προκαλέσουν ουλές.

Βαθμός 1: Πρόκειται για μια ήπια μορφή ακμής, που συνήθως εμφανίζεται στην αρχή της εφηβείας, και μερικές φορές και σε ενήλικες, σε διάφορες περιοχές του προσώπου. Παρατηρούνται κλειστοί ή και ανοιχτοί φαγέσωρες, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο αριθμό. Η αντιμετώπιση είναι απλή σε αυτό το στάδιο.
Βαθμός 2: Πρόκειται για μια μέτρια μορφή ακμής, που εμφανίζεται σε εφήβους αλλά και σε ενήλικες, σε διάφορες περιοχές του προσώπου και του σώματος. Παρατηρούνται κλειστοί ή και ανοιχτοί φαγέσωρες, σε σχετικά μεγάλους αριθμούς, όπως επίσης βλατίδες και φλύκταινες. Συστήνεται να αντιμετωπίζεται, μιας και σε αυτό το στάδιο μπορεί να αποτραπεί μια τυχόν εξέλιξή του σε βαθμό 3.
Βαθμός 3: Πρόκειται για μια σχετικά σοβαρή μορφή ακμής που χρήζει αντιμετώπισης. Παρατηρούνται φαγέσωρες, βλατίδες και φλύκταινες σε σχετικά μεγάλους αριθμούς, ενώ εμφανίζονται και οζίδια, σε διάφορες περιοχές του προσώπου και του σώματος.
Βαθμός 4: Πρόκειται για την πιο σοβαρή μορφή ακμής που χρήζει συστηματικής αντιμετώπισης. Παρατηρούνται φαγέσωρες, βλατίδες, φλύκταινες, οζίδια, αλλά και κύστεις, συνήθως σε εκτεταμένες περιοχές του προσώπου και του σώματος. Είναι μια επώδυνη μορφή με έντονες εξάρσεις.

Η φωτοδυναμική θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου και του σώματος εμφανίζεται το πρόβλημα της ακμής.
Είναι μια απόλυτα ανώδυνη και ασφαλής θεραπεία, που δεν εμποδίζει τις συνήθεις δραστηριότητες του ασθενή. Οι μοναδικές αντενδείξεις αφορούν άτομα με φωτοευαισθησία και ορισμένα νοσήματα.

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως ο βαθμός και η έκταση του προβλήματος, ο φωτότυπος του δέρματος, κλπ.
Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της φωτοδυναμικής θεραπείας, είναι ότι ακόμα και μετά το πέρας της, η φλεγμονή εξακολουθεί να μειώνεται, για χρονικό διάστημα που αγγίζει τους 3-4 μήνες.