ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ PRP

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΛΟΓΟΥΣ ΑΥΞΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ

Η ιατρική επιστήμη ποτέ δε σταματά να μας εκπλήσσει! Μια από τις επαναστατικότερες πρόσφατες ανακαλύψεις της συγκεκριμένης επιστήμης, αφορά την κλινική χρήση των αυτόλογων αυξητικών παραγόντων.
Η θεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες αποτελεί μια καινοτόμα ιατρική μέθοδο στην οποία χρησιμοποιούνται τα ίδια μας τα κύτταρα, και έχει εφαρμογές στην αντιγήρανση, στην επούλωση ουλών, στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, κ.α.
Η θεραπεία είναι απλή στην εφαρμογή. Επί της ουσίας, λαμβάνουμε μια μικρή ποσότητα αίματος, και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε τους αυξητικούς παράγοντες που παράγουν τα αιμοπετάλια, αφού τα έχουμε ενεργοποιήσει μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται φυγοκέντρηση.
Οι αυξητικοί παράγοντες έχουν ισχυρές επανορθωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες. Μεταξύ άλλων, ενεργοποιούν τα βλαστοκύτταρα , αναγεννούν τους φθαρμένους ιστούς, αναδομούν την επιδερμίδα, και συνεισφέρουν στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, με τρόπο απόλυτα φυσικό, αφού προέρχονται από τον ίδιο μας τον οργανισμό!

Η θεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες είναι μια φυσική και εντελώς ακίνδυνη θεραπεία υπό 2 βασικές προϋποθέσεις: να μην ανήκει ο ενδιαφερόμενος σε κάποια από τις λίγες περιπτώσεις για τις οποίες η θεραπεία αντενδείκνυται, καθώς και η λήψη και η επεξεργασία του αίματος να γίνεται από επιστημονικά κέντρα που διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και τηρούν αυστηρά τις ιατρικές οδηγίες.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

 • Ουσιαστική αναγέννηση του δέρματος.
 • Μεγάλη βελτίωση στην οξυγόνωση και τη θρέψη της επιδερμίδας.
 • Λείανση των ρυτίδων.
 • Αποκατάσταση του όγκου.
 • Φυσική ανανέωση του προσώπου.
 • Επαναφορά της λάμψης της επιδερμίδας.
 • Αντιμετώπιση δερματικών βλαβών (πχ. ουλές).
 • Χρησιμοποιείται και στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.
 • Δεν δημιουργούνται αλλεργίες αφού το υλικό που εγχέεται προέρχεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ: 218 218 3330
‘Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Η διαδικασία της θεραπείας με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες είναι απλή, φυσική και ασφαλής.
Αρχικά, πραγματοποιείται μια πολύ μικρή αιμοληψία, της τάξεως των 5-15 ml. Ακολούθως, στο εργαστήριό μας, απομονώνεται το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα με τη μέθοδο της φυγοκέντρησης, το οποίο και ενεργοποιούμε με την προσθήκη διαλύματος νουκλεοτιδίων (DNA activator) και ιόντων ασβεστίου. Τέλος, το ενεργοποιημένο πλέον πλάσμα εγχέεται εντός του χορίου του δέρματος στην περιοχή της θεραπείας. Η έγχυση γίνεται είτε ενέσιμα με μια λεπτή βελόνα, ή μη ενέσιμα με την ειδική συσκευή Roller, για όσους το επιθυμούν.
Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία, και ενισχύονται συνεχώς με την εξέλιξη της θεραπείας.
Ο λόγος που η θεραπεία είναι φυσική και ιδιαίτερα αποτελεσματική, συνίσταται στο γεγονός ότι τα αιμοπετάλια απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες (όπως οι EGF, FGF, IGF, PDGF, VEGF), οι οποίοι αποδεδειγμένα επηρεάζουν θετικά την αγγειογένεση, την κυτταρική ανάπλαση, την αναδιαμόρφωση του χορίου, και την δημιουργία του κολλαγόνου.
Με αυτόν τον τρόπο το δέρμα ουσιαστικά αναγεννιέται φυσικά: ενεργοποιούνται τα βλαστοκύτταρα, βελτιώνεται η θρέψη και η οξυγόνωση της επιδερμίδας, αναδομούνται οι ιστοί (γι αυτό άλλωστε λειαίνονται οι ρυτίδες και οι ουλές), και η εμφάνιση του προσώπου γίνεται σταδιακά πιο νεανική και λαμπερή, κάτι που διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η θεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες συνδυάζεται άριστα και με άλλες θεραπείες αντιγήρανσης, επιτυγχάνοντας θεαματικά και μακροχρόνια αποτελέσματα.

ΣΤΑ LASER VF CLINICS

 • Πριν την εφαρμογή πραγματοποιείται δερματολογική εξέταση από έμπειρο δερματολόγο.
 • Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται αποκλειστικά από εξειδικευμένο δερματολόγο.
 • H εφαρμογή είναι απόλυτα ασφαλής.
 • Τα αποτελέσματα είναι φυσικά και άμεσα ορατά.
 • Δεν υπάρχει πόνος κατά τη διάρκεια ή μετά τη θεραπεία.

Η θεραπεία αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες χρησιμοποιείται ως αντιγηραντική θεραπεία για την ανανέωση – ανάπλαση διάφορων περιοχών του προσώπου και την αντιμετώπιση των ρυτίδων.
Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση διάφορων τύπων ουλών (όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα), και ιδιαίτερα των ουλών από ακμή.
Τέλος, αποτελεί μια εξαιρετική θεραπεία για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Η θεραπεία αφορά γυναίκες και άνδρες από την ηλικία των 30 ετών και άνω. Πολλές φορές εφαρμόζεται και σε μικρότερες ηλικίες λόγω συγκεκριμένων δερματολογικών αναγκών (πχ. κάποιες πρώιμες ρυτίδες).
Σε περιπτώσεις ουλών ή τριχόπτωσης, η θεραπεία εφαρμόζεται ακόμα και σε νεαρές ηλικίες.
Η θεραπεία με αυτόλογο υλικό αποτελεί μια φυσική και ασφαλή μέθοδο για την πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις για τις οποίες δεν ενδείκνυται, όπως: αιματολογικών νοσημάτων, δυσλειτουργιών του αίματος, καρκίνου του δέρματος, χημειοθεραπείας, ηπατικών νοσημάτων, και γενικότερα σε περιπτώσεις χρόνιων και βαριών νοσημάτων. Επίσης, δεν ενδείκνυται κατά την κύηση και τη γαλουχία, καθώς και σε ορισμένες παθήσεις (όπως λύκος, γυροειδή αλωπεκία, δερματομυοσίτιδα, κ.α.).

Συνήθως απαιτούνται 2-3 συνεδρίες ανά μήνα, για χρονικό διάστημα 2 ή 3 μηνών, ανάλογα με την ηλικία, τον τύπο δέρματος, κλπ. Η συντήρηση του αποτελέσματος επιτυγχάνεται με επαναληπτική θεραπεία.
Τα αποτελέσματα ενισχύονται με την εξέλιξη της θεραπείας, ενώ ακόμα και μετά το τέλος εκείνης, η υφή του δέρματος συνεχίζει να βελτιώνεται για χρονικό διάστημα που αγγίζει και τους 2 μήνες.

Η θεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες  πρέπει να γίνεται μόνο από επιστημονικά κέντρα που διασφαλίζουν την τήρηση των απαραίτητων ιατρικών διαδικασιών και την ασφάλεια του ασθενή.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ