τροφικη δυσανεξια

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ

Η τροφική δυσανεξία είναι η κάθε μη ομαλή αντίδραση του οργανισμού μετά την κατανάλωση κάποιας τροφής. Η τροφική δυσανεξία είναι μια χρόνια κατάσταση, η οποία δύσκολα γίνεται αντιληπτή από τον πάσχοντα, εφόσον γενικά δεν παρουσιάζεται με τη μορφή μιας άμεσης ή και βίαιης τροφικής δηλητηρίασης, αλλά προκαλεί χρόνιες και παράπλευρες αντιδράσεις που μπορεί να έχουν σχέση με διάφορες λειτουργίες του οργανισμού.
Με απλά λόγια, ορισμένες συνηθισμένες – καθημερινές τροφές, όπως πχ. το μήλο, η ντομάτα, το γάλα, το κρέας, κλπ., μπορεί να ευθύνονται για τη δημιουργία διάφορων προβλημάτων σε ορισμένους ανθρώπους, διότι ο οργανισμός τους αντιδρά σε κάποιο συστατικό της τροφής.
Μετά την κατανάλωση μιας τροφής στην οποία είμαστε δυσανεκτικοί, ο οργανισμός μας ενεργοποιεί διάφορους αμυντικούς μηχανισμούς για να αντιμετωπίσει την απειλή (πχ. λευκοκύτταρα, αντισώματα, κλπ.). Με την πάροδο των ετών, δημιουργούνται (ή επιβαρύνονται προϋπάρχουσες) παθήσεις, που μπορεί να είναι δερματολογικές, γαστρεντερολογικές, νευροπαθολογικές, μυοσκελετικές, κλπ.

ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΡΟΦΙΚΗΣ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑΣ

Στα VF Laser Clinics, πραγματοποιούμε λεπτομερές Τεστ Τροφικής Δυσανεξίας. Με αυτόν τον τρόπο το διατροφικό σας πρόγραμμα βασίζεται σε τροφές που ενισχύουν την υγεία σας, και όχι το αντίθετο.

Το τεστ γίνεται πολύ απλά, με μια μικρή αιμοληψία οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, και δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία από μέρους του εξεταζόμενου. Το μόνο που απαιτείται είναι να ενημερώσει ο εξεταζόμενος αν ακολουθεί κάποια αγωγή, επειδή η λήψη ορισμένων φαρμάκων μπορεί να αλλοιώσει τα αποτελέσματα της εξέτασης.
Η τροφική δυσανεξία αποτελεί αντικείμενο πολλών ερευνών της σύγχρονης ιατρικής, και έχει υπολογιστεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού υποφέρει από αυτήν. Υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που υποστηρίζουν ότι πάνω από το 40% του γενικού πληθυσμού έχει κάποια μορφή τροφικής δυσανεξίας.

Ευτυχώς, χάρη στην πρόοδο της ιατρικής, με ένα πολύ απλό ιατρικό τεστ, μπορούμε να εντοπίσουμε τις τροφές που υποβαθμίζουν την υγεία μας και την ποιότητα της ζωής μας.

διαιτολογος