ΣΤΕΦΑΝΕΣ & ΓΕΦΥΡΕΣ

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΑΣ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Μέσα στα χρόνια, αποτελεί σύνηθες φαινόμενο τα δόντια μας να αποδυναμώνονται λόγω φυσικής διάβρωσης, κατάγματος, κλπ. Συχνό είναι μάλιστα το φαινόμενο απώλειας ενός η περισσότερων δοντιών λόγω κακής στοματικής υγιεινής.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, παρουσιάζονται τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά προβλήματα.  Συγκεκριμένα, δυσχεραίνονται σε μεγάλο βαθμό οι διαδικασίες της μάσησης και της ομιλίας, ενώ και η αισθητική του προσώπου μας υποβαθμίζεται από τα κενά που εμφανίζονται όταν χαμογελάμε.

Οι Στεφάνες και οι Γέφυρες προσφέρουν μια εξαιρετική, ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ στα παραπάνω προβλήματα, αφού αποκαθιστούν ΠΛΗΡΩΣ την λειτουργικότητα αλλά και την αισθητική όψη της οδοντοστοιχίας.

Η στεφάνη (γνωστή και ως θήκη) αφορά ουσιαστικά την «κάλυψη» ενός δοντιού με ειδικό υλικό. Η γέφυρα είναι μια εξειδικευμένη οδοντιατρική κατασκευή που χρησιμοποιείται όταν λείπει ένα δόντι. Μέσω ειδικών στηριγμάτων που εφαρμόζουμε στα δόντια, στηρίζουμε ένα εργαστηριακά κατασκευασμένο δόντι στη θέση που πριν υπήρχε κενό.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν χρησιμοποιούμε υλικά τα οποία υποβιβάζουν τη λειτουργικότητα και αισθητική του στόματος (όπως πχ. μεταλλικούς σκελετούς ως βάσεις μιας γέφυρας).

Αντιθέτως, ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ, ΒΙΟΣΥΜΒΑΤΑ υλικά, όπως πχ. πορσελάνες διπυριτικού λιθίου, ζιρκονία, κ.α.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΑ VF LASER CLINICS

  • Ολοκληρωμένη αποκατάσταση της λειτουργικότητας και της υγείας των δοντιών
  • Άριστη αισθητική εικόνα (απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα)
  • Σε ελάχιστες συνεδρίες (στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων γίνεται σε 2 μόνο συνεδρίες)
  • Αντιμετώπιση όλων των περιπτώσεων
  • Μόνο με ΣΥΓΧΡΟΝΑ και ΒΙΟΣΥΜΒΑΤΑ υλικά
  • Σε ΟΛΑ τα στάδια, η θεραπεία γίνεται με ιατρικές μεθόδους που την καθιστούν ΑΝΩΔΥΝΗ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ: 218 218 3330
‘Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Για να τοποθετήσουμε στεφάνη (θήκη) σε ένα δόντι, η διαδικασία περιλαμβάνει 3 βασικά στάδια:

  • Κατά το πρώτο στάδιο, ο οδοντίατρος προετοιμάζει το δόντι κατάλληλα, ώστε να δεχθεί τη στεφάνη. Χρησιμοποιώντας ειδικά οδοντιατρικά εργαλεία, μειώνει το μέγεθος του δοντιού κατά μήκος και πλάτος, ενώ παράλληλα προβαίνει στις απαραίτητες μετρήσεις / αποτυπώσεις και τις στέλνει στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Παράλληλα, εφαρμόζει στο δόντι του ασθενούς μια προσωρινή θήκη, ώστε να παραμείνει προστατευμένο μέχρι το πέρας της διαδικασίας.
  • Το δεύτερο στάδιο αφορά την κατασκευή της στεφάνης από τους οδοντοτεχνίτες. Το εργαστήριο έχοντας τις μετρήσεις ως οδηγό, κατασκευάζει την θήκη με σύγχρονα υλικά, ώστε να διατηρηθεί η λειτουργικότητα αλλά και η άριστη αισθητική εικόνα της στοματικής περιοχής.
  • Στο τελευταίο στάδιο, ο οδοντίατρος καθαρίζει σχολαστικά το δόντι, και στη συνέχεια εφαρμόζει σε αυτό τη στεφάνη, συγκολλώντας την με κατάλληλη κονία.

Ο στόχος μας είναι πάντα να χαρίσουμε το επιθυμητό, ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ στον ασθενή μας, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές, με γνώση και υπευθυνότητα.

Σε ότι αφορά την τοποθέτηση μιας γέφυρας  έχει και αυτή 3 παρεμφερή στάδια. Η διαδικασία βέβαια είναι λίγο πιο σύνθετη, αν λάβουμε υπόψη και την κατασκευαστική δομή του μηχανισμού της  γέφυρας. Πάντως, χάρη στην εξέλιξη της σύγχρονης οδοντιατρικής, στις περιπτώσεις όπου μπορεί να τοποθετηθεί γέφυρα, πλέον είναι προτιμότερη η τοποθέτηση εμφυτευμάτων.

Η θήκη αφορά τις περιπτώσεις που διαπιστώνεται μεγάλος βαθμός απώλειας της οδοντικής ουσίας λόγω διάβρωσης, κατάγματος, κ.α. Επίσης, στις περιπτώσεις που πρέπει να προστατέψουμε ένα απονευρωμένο δόντι. Αφορά ουσιαστικά την «κάλυψη» ενός δοντιού με ειδικό υλικό.

Η γέφυρα είναι μια εξειδικευμένη οδοντιατρική κατασκευή που χρησιμοποιείται όταν λείπει ένα δόντι. Μέσω ειδικών στηριγμάτων που εφαρμόζουμε στα δόντια, στηρίζουμε ένα εργαστηριακά κατασκευασμένο δόντι στη θέση που πριν υπήρχε κενό.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων γίνεται σε 2 μόνο συνεδρίες.

Σε όλες τις περιπτώσεις, η θεραπεία γίνεται με ιατρικές μεθόδους που την καθιστούν ΑΝΩΔΥΝΗ για τον ασθενή.

Στην κλινική μας χρησιμοποιούμε αποκλειστικά στεφάνες και γέφυρες ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ και ΒΙΟΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ.

Έτσι τα υλικά μας είναι εξαιρετικά αξιόπιστα, ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗ για την υγεία σας, και με ασύγκριτη αισθητική απόδοση.

Όπως προαναφέραμε, στις περιπτώσεις όπου μπορεί να τοποθετηθεί γέφυρα, πλέον είναι προτιμότερη η τοποθέτηση εμφυτευμάτων.

Αποτελεί μια σαφώς ανώτερη λύση, τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά.

Το μοναδικό μειονέκτημα των εμφυτευμάτων σε σχέση με τις γέφυρες, είναι το σχετικά υψηλότερο κόστος.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ