ΟΥΛΙΤΙΔΑ & ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑ

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΑΣ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Η ουλίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος η οποία προσβάλλει τα ούλα, και έχει ως συνέπεια την αιμορραγία των ούλων κατά το βούρτσισμα των δοντιών, τη μάσηση, κ.λ.π. Οφείλεται στην δημιουργία μικροβιακής πλάκας και προκαλείται κατά κύριο λόγο από την ελλειπή τήρηση της στοματικής υγιεινής.

Εφόσον δεν υπάρξει κατάλληλη μέριμνα, η ουλίτιδα εξελίσσεται σε μια πιο προχωρημένη νόσο του στόματος που ονομάζεται περιοδοντίτιδα. Ουσιαστικά, η φλεγμονή επεκτείνεται βαθύτερα προσβάλλοντας σταδιακά όλους τους ιστούς που περιβάλλουν και στηρίζουν το δόντι (ούλα και οστό στήριξης).

Ανάλογα με το στάδιο που βρίσκεται η περιοδοντίτιδα, μπορεί να έχουμε σχηματισμό οστικών θυλάκων, απώλεια οστικής μάζας, καθώς και κινητικότητα των δοντιών. Αν δεν ακολουθηθεί η κατάλληλη θεραπεία, ο ασθενής εισέρχεται στο τελευταίο στάδιο της νόσου, όπου τα δόντια πλέον χάνονται.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΑ VF LASER CLINICS

  • Ολοκληρωμένη αποκατάσταση της υγείας των δοντιών και των ούλων
  • Αντιμετώπιση όλων των περιπτώσεων, ανάλογα με το στάδιο της νόσου
  • Άριστη αισθητική εικόνα
  • Χρησιμοποιούνται προηγμένες μέθοδοι χειρουργικής πλαστικής και μικροχειρουργικής των ούλων, στις περιπτώσεις που απαιτείται
  • Σε ΟΛΑ τα στάδια, η θεραπεία γίνεται με ιατρικές μεθόδους που την καθιστούν ΑΝΩΔΥΝΗ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ: 218 218 3330
‘Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Ένα πολύ σημαντικό μέρος της θεραπείας, είναι να προσδιοριστεί με ακρίβεια το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η νόσος.

Ανάλογα με το στάδιο και τις βλάβες που έχουν προκληθεί, ο περιοδοντολόγος καταρτίζει το θεραπευτικό πρωτόκολλο, στοχεύοντας στην πλήρη αποκατάσταση της υγείας των δοντιών και των ούλων.

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι, ενώ σε μια ήπια περίπτωση ουλίτιδας αρκεί συνήθως ένας βαθύς και σχολαστικός υποπολικός καθαρισμός, σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις περιοδοντίτιδας μπορεί να απαιτηθεί ακόμα και χειρουργική θεραπεία με ή χωρίς τη χρήση laser ανάλογα με το περιστατικό.

Σε κάθε περίπτωση, φροντίζουμε ώστε οι θεραπευτικές διαδικασίες να είναι ανώδυνες και ο ασθενής να μην ταλαιπωρείται με περιττές επισκέψεις και έξοδα.

Αφορά τις περιπτώσεις που διαπιστώνεται προσβολή από ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα.

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το στάδιο που βρίσκεται η νόσος.

Σε ήπιες περιπτώσεις ουλίτιδας, 1-2 συνεδρίες είναι συνήθως αρκετές.

Σε προχωρημένες καταστάσεις περιοδοντίτιδας, απαιτούνται σύνθετες θεραπευτικές συνεδρίες καθώς και μια σειρά τακτικών επανεξετάσεων.

Σε όλες τις περιπτώσεις, η θεραπεία γίνεται με ιατρικές μεθόδους που την καθιστούν ΑΝΩΔΥΝΗ για τον ασθενή.

Όταν η περιοδοντίτιδα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, είναι πιθανό να επιβάλλεται η χρήση χειρουργικών μεθόδων αποκατάστασης.

Συνήθως εφαρμόζεται τοπική αναισθησία, είναι όμως πιθανό να πρέπει να εφαρμοστεί και ενσυνείδητη αναισθησία (μέθη). Σε αυτές τις περιπτώσεις, η θεραπεία πραγματοποιείται στην κλινική μας, με την παρουσία έμπειρου αναισθησιολόγου.

Η περιοδοντίτιδα είναι μια μικροβιακή νόσος, που προσβάλλει δυστυχώς μεγάλο ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού Παγκοσμίως, ακόμα και στις ανεπτυγμένες χώρες.

Για την αποφυγή της νόσου είναι αναγκαία τόσο η σχολαστική τήρηση των κανόνων της στοματικής υγιεινής, όσο και οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ