VF - ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ

Οι δήθεν θαυματουργές μαζικού τύπου δίαιτες, οι οποίες υποθετικά εξαφανίζουν μέσα σε λίγες ημέρες τεράστιες ποσότητες λίπους, όχι μόνο είναι ξεπερασμένες επιστημονικά, αλλά πολλές φορές και επικίνδυνες.
Αντιθέτως, όσο προχωρά η ιατρική, τόσο αντιλαμβανόμαστε ότι οι διατροφικές ανάγκες του κάθε ανθρώπου είναι ξεχωριστές, οπότε και το εκάστοτε διατροφικό πρόγραμμα θα πρέπει να προσεγγίζεται εξατομικευμένα.
Ακόμη όμως και η εξατομικευμένη προσέγγιση, από μόνη της δεν αρκεί. Πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο επιστημονικό υπόβαθρο, ώστε να είναι παράλληλα και ολιστική.
Το αποτέλεσμα ενός λανθασμένου διατροφικού προγράμματος, είναι συνήθως η άσκοπη σπατάλη χρόνου και ενέργειας, και τελικά η απογοήτευση του ατόμου, που καταλήγει να θεωρεί τον εαυτό του αθεράπευτη περίπτωση, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Παράλληλα, λαμβάνουμε ιδιαίτερα υπόψη μας τον μοναδικό τρόπο ζωής σας (ωράρια, συνήθειες, κλπ), ώστε να μην πιέζεστε να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα που σας δυσκολεύει την καθημερινότητα, κάτι που με μαθηματική βεβαιότητα αποτυχαίνει. Αντίθετα, το πρόγραμμα είναι εκείνο που προσαρμόζεται στη καθημερινότητά σας, όσο ιδιαίτερη κι αν είναι!

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Στα VF Laser Clinics, η διατροφολογική προσέγγιση βασίζεται στους εξειδικευμένους Κλινικούς Διαιτολόγους – Διατροφολόγους μας. Επίσης, μια ολόκληρη σειρά επιστημόνων (Μικροβιολόγοι, Παθολόγοι, Δερματολόγοι, Ιατροί Αντιγήρανσης, κα.), λειτουργεί ανά πάσα στιγμή υποστηρικτικά, ώστε να φροντιστεί και η παραμικρή λεπτομέρεια.

Ήδη από την πρώτη συνάντηση, αρχίζουμε να συγκεντρώνουμε και να αναλύουμε όλες τις απαραίτητες παραμέτρους, οι οποίες ενδεικτικά αφορούν:

Το ιατρικό σας ιστορικό
– Το διατροφικό σας ιστορικό
– Την κλινική σας εικόνα
– Την ακριβή μέτρηση των αναλογιών του σώματός σας (ύψος, βάρος, περίμετρος στήθους, μέσης, κοιλιάς και γοφών, κλπ.)
– Την λιπομέτρηση και την αξιολόγηση σύστασης σώματος (μέτρηση μυϊκής μάζας, λιπώδους μάζας, νερού, βασικού μεταβολισμού)
– Την διερεύνηση τροφικής δυσανεξίας.
– Την ύπαρξη (ή όχι) τοπικού πάχους, τριχόπτωσης, αφυδάτωσης, κ.α.
– Το αιματολογικό σας προφίλ
– Το ορμονικό σας προφίλ
– Ψυχολογικές παραμέτρους
– Την εξέταση ειδικών ιατρικών παραγόντων
– Τον τρόπο ζωής και τις συνήθειές σας (επάγγελμα, ωράρια, βαθμός φυσικής άσκησης, κλπ)

Επεξεργαζόμαστε στη συνέχεια όλα τα ανωτέρω δεδομένα, ούτως ώστε να αναλυθεί λεπτομερώς ο τρόπος λειτουργίας του οργανισμού σας, και να εντοπιστούν με ακρίβεια οι διατροφικές σας ανάγκες.

Το τελευταίο στάδιο αφορά την σύνταξη του εξατομικευμένου διαιτολογίου το οποίο αφορά τόσο την ρύθμιση του μεταβολισμού, του βάρους και του ποσοστού λιπώδους μάζας, όσο και την θεμελίωση των βάσεων για την απόκτηση και τη διατήρηση μιας καλής υγείας.

Τα VF Laser Clinics έχοντας ως πάγια αρχή τον σεβασμό στον άνθρωπο, παρέχουν υπηρεσίες με επιστημονική κατάρτιση, ακολουθώντας πρωτόκολλα εξατομικευμένης διατροφής, για το κάθε περιστατικό με ολιστική ματιά και σκέψη.
Το διαιτολογικό τμήμα παρέχει στους πελάτες διατροφική εκπαίδευση, διευρύνει τους ορίζοντες περί τροφής και γεύσης, συνεισφέρει στην απόκτηση διατροφικής συνείδησης, και συντελεί στην αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς και των περιοριστικών πεποιθήσεων, ώστε το αποτέλεσμα να διατηρηθεί, και να γίνει η ισορροπημένη διατροφή τρόπος ζωής.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως μια “χαοτική διατροφή”, θολώνει και περιορίζει τη σκέψη μας. Η διατροφή μας χρειάζεται επαναπροσδιορισμό στην ομαλή ροή της, ώστε να φέρει όλα τα συστήματα του οργανισμού σε ισορροπία.

Η διατροφή μας φτάνει σε κυτταρικό επίπεδο, και πρέπει να της δώσουμε την θέση που απαιτείται στην καθημερινότητά μας.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ