Πολύ συχνά ακούγονται και γράφονται για την κυτταρίτιδα διάφορες απόψεις, οι οποίες είναι απόλυτα λανθασμένες. Ας δούμε λοιπόν τους 5 δημοφιλέστερους μύθους:
Μύθος 1: Η κυτταρίτιδα αποτελεί μια πάθηση ορισμένων γυναικών.
Η κυτταρίτιδα δεν είναι πάθηση αλλά μια φυσιολογική κατάσταση, η οποία εμφανίζεται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% του γυναικείου πληθυσμού παγκοσμίως.
Μύθος 2: Οι λεπτές γυναίκες δεν έχουν κυτταρίτιδα.
Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε τύπο σώματος. Βεβαίως, μια γυναίκα με λεπτή σιλουέτα που στηρίζεται στην καλή διατροφή, γυμναστική, κλπ., αντιμετωπίζει σχεδόν πάντα μικρότερο και λιγότερο εμφανές πρόβλημα με την κυτταρίτιδα.
Μύθος 3: Η κυτταρίτιδα μπορεί να εξαλειφθεί με καλλυντικές κρέμες.
Η κυτταρίτιδα αποτελεί μια σύνθετη κατάσταση, η οποία δεν αφορά μόνο την επιδερμίδα αλλά και τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, και δεν μπορεί να εξαλειφθεί με κρέμες και συναφή προϊόντα.
Μύθος 4: Η κυτταρίτιδα μειώνεται με την ηλιοθεραπεία.
Η ηλιοθεραπεία δεν προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Το μόνο που συμβαίνει είναι ότι λόγω του μαυρίσματος η κυτταρίτιδα καθίσταται λιγότερο εμφανής.
Μύθος 5: Οι άνδρες δεν μπορεί να έχουν κυτταρίτιδα.
Αυτό είναι λάθος. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν άνδρες που παρουσιάζουν κυτταρίτιδα, απλά σε σαφώς μικρότερο ποσοστό σε σχέση με το πλήθος των γυναικών.