ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Είναι μια ιατρική μέθοδος στην οποία μεταφέρουμε υγιείς ρίζες τριχών, από την ζώνη σταθερής τριχοφυΐας (δότρια περιοχή), στην περιοχή που υπάρχει πρόβλημα (δέκτρια περιοχή). Ουσιαστικά δηλαδή πρόκειται για μια ανακατανομή των υγιών μόνιμων θυλάκων τριχών στη πάσχουσα περιοχή.

Ήδη από τη δεκαετία του 1930, Ιάπωνες ιατροί άρχισαν την επιτυχή μεταφορά υγιών θυλάκων τριχών σε πάσχουσες περιοχές του τριχωτού της κεφαλής και του σώματος. Λίγο αργότερα, το 1959 ο Αμερικανός πρωτοπόρος γιατρός στη ΜΜ Norman Orentreich, απέδειξε κλινικά τον επικρατούντα χαρακτήρα της δότριας περιοχής (donor dominance), σύμφωνα με τον οποίο τα μεταφερόμενα μαλλιά δεν είναι ευαίσθητα στη βλαπτική δράση των ανδρογόνων στη δέκτρια περιοχή και ως εκ τούτου δεν πέφτουν ποτέ.
Βέβαια, οι σύγχρονες τεχνικές δεν έχουν καμία σχέση ούτε καν με όσα εφαρμόζονταν μόλις 10 χρόνια πριν. Η εξέλιξη στο χώρο της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα της ιατρικής.

Δεν μεταφέρουμε τρίχες αλλά τους θύλακες των τριχών. Αυτό συμβαίνει διότι τα μαλλιά μας δεν φυτρώνουν τρίχα – τρίχα αλλά με την μορφή των τριχοθυλακίων, σε ομάδες δηλαδή που περιέχουν 1 έως 5 το πολύ τρίχες. Αυτή είναι η βασική ανατομική μονάδα στα μαλλιά.
Η σύγχρονη μεταμόσχευση μαλλιών μεταφέρει μονάδες τριχοθυλακίων (Follicular units), και όχι μοσχεύματα.

Εκμεταλλευόμαστε πάντα τα τριχοθυλάκια της ζώνης σταθερής τριχοφυΐας, στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Στη πορεία του χρόνου οι τεχνικές εκμετάλλευσης της δότριας περιοχής βελτιώθηκαν εντυπωσιακά με την χρήση μικροσκοπίων σε τμήμα δέρματος, το οποίο αφαιρείται και στη συνέχεια συρράπτεται με ειδικές τεχνικές πλαστικής χειρουργικής ώστε να μη είναι αντιληπτό ήδη με την έξοδο από την κλινική μας.
Εφαρμόζουμε επίσης την τεχνική της άμεσης εξαγωγής τριχοθυλακίων (Follicular Unit Extraction – FUE), όπου χωρίς τη χρήση ραμμάτων, γίνεται η αφαίρεση κάθε ενός τριχοθυλακίου ξεχωριστά.

Όχι. Τα μαλλιά που παίρνουμε δεν ξαναφυτρώνουν βέβαια, από εκεί που τα πήραμε, καθώς παίρνουμε τις ρίζες τους. Διαθέσιμο είναι το 50% των τριχών της δότριας περιοχής και αυτό αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε περίπου 10.000 τριχοθυλάκια για την συνηθισμένη πυκνότητα μαλλιών, σε κάθε άτομο. Η λήψη των μαλλιών αυτών γίνεται με τέτοιο τρόπο και από αυτές τις περιοχές, που δεν πρόκειται να γίνει αντιληπτή καμία έλλειψη.

Με την τεχνική του τριχοφυτικού τρόπου σύγκλισης δεν παραμένει καμία ουλή στη δότρια περιοχή, καθώς αναγκάζουμε να φυτρώνουν εκεί τα παρακείμενα μαλλιά. Με την τεχνική της άμεσης εξαγωγής τριχοθυλακίων (Follicular Unit Extraction – FUE), οι ουλές που δημιουργούνται είναι μικρότερες από ένα χιλιοστό και δεν φαίνονται. Στην περιοχή τοποθέτησης, εκείνο που μένει είναι τα νέα μαλλιά, σε ένα απόλυτα υγιές δέρμα.

Ναι, το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι για μία ζωή. Η μονιμότητα των μαλλιών αυτών οφείλεται στη σταθερότητα της ζώνης που χρησιμοποιούμε για να πάρουμε μοσχεύματα.
Άλλα χαρακτηριστικά που μεταφέρονται επίσης στη μεταμόσχευση μαλλιών είναι η υφή των τριχών και το χρώμα τους. Έτσι όταν ασπρίσουν τα μαλλιά πίσω στη δότρια περιοχή, θα ασπρίσουν και εκεί όπου τα μεταφέραμε.
Η μονιμότητα του αποτελέσματος είναι από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της μεταμόσχευσης μαλλιών και είναι δεδομένη, μπορεί όμως να μετατραπεί και σε πρόβλημα όταν εφαρμόζεται η μέθοδος από μη έμπειρους ιατρούς. Π.χ. μια λάθος σχεδίαση, που μπορεί να ικανοποιεί κάποιον στα 25 του χρόνια, θα τον ακολουθεί για ολόκληρη τη ζωή του.

Όχι. Χτενίζονται, κουρεύονται , βάφονται και δεν απαιτείται τίποτα το ιδιαίτερο για την συντήρησή τους.

Κρίσιμο σημείο στη μεταμόσχευση μαλλιών είναι η επιλογή των κατάλληλων περιστατικών. Στο κέντρο μας, η διαδικασία της διάγνωσης περιλαμβάνει και την επιλογή της καταλληλότερης θεραπείας ή συνδυασμού θεραπειών για κάθε άτομο. Παράλληλα θα πρέπει οι προσδοκίες των ενδιαφερομένων να συμβαδίζουν με τους περιορισμούς και τις ενδείξεις που έχει κάθε ιατρική θεραπεία.
Το να θέλετε λοιπόν εσείς να κάνετε μεταμόσχευση μαλλιών δεν είναι αρκετό. Πρέπει να σας το προτείνουμε και εμείς και κυρίως να ενημερωθείτε πλήρως για το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, την προτεινόμενη σχεδίαση και κατανομή των μοσχευμάτων κλπ. Ο ενημερωμένος πελάτης για εμάς είναι η εγγύηση για έναν μελλοντικά ευχαριστημένο πελάτη.

Ναι, όταν δεν υπάρχει ζώνη σταθερής τριχοφυΐας, ή όταν η διαθέσιμη δότρια περιοχή είναι εξαιρετικά πτωχή ή μικρή ώστε να υπάρξει αισθητικά ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
Λόγοι υγείας είναι πολύ σπάνιοι πλέον στην σύγχρονη εποχή της μεταμόσχευσης μαλλιών και περιορίζονται μόνο στις περιπτώσεις ατόμων που έχουν διαταραχές της πηκτικότητας του αίματος.
Η σωστή, πλήρης και με αντικειμενικά κριτήρια διάγνωση για άλλη μια φορά θα σας δώσει την υπεύθυνη απάντηση.

Καθόλου. Εφαρμόζεται άνετα, με τοπική αναισθησία σε φιλικό και ιατρικό περιβάλλον. Πολύ συχνά, άτομα που ξεκινούν τη μεταμόσχευση μαλλιών, ιδιαίτερα αγχωμένοι καταλήγουν να κοιμούνται, όχι λόγω φαρμάκων αλλά λόγω της χαλάρωσης και της εμπιστοσύνης, που δείχνουν στην ιατρική ομάδα.

Εξαρτάται από τη περιοχή που έχουμε να καλύψουμε και τον αριθμό των τριχοθυλακίων. Προσπαθούμε να κρατήσουμε την διάρκεια της εφαρμογής σε λογικά όρια, ώστε ο ενδιαφερόμενος να την εντάξει στην καθημερινότητα του και να μην καταλήξει σε ταλαιπωρία.
Πρέπει να γνωρίζετε πως έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η παράταση της διάρκειας της επέμβασης έχει αρνητικές συνέπειες στην επιβίωση των μοσχευμάτων. Γι αυτό λοιπόν, ο χρόνος εκτός σώματος (ΤΟΒ) είναι κρίσιμος και πρέπει να ελαχιστοποιείται κατά το δυνατόν με την σωστή διαχείριση μοσχευμάτων και ανθρώπινου δυναμικού.

Όχι. Μετά το τέλος της διαδικασίας επιστρέφετε σπίτι σας, δεν χρειάζεται νοσηλεία. Περισσότερο για νομικούς λόγους, δεν συνιστούμε να οδηγήσετε κατά την αποχώρηση σας. Γυμναστήριο και άλλες αθλητικές δραστηριότητες μπορείτε να αρχίσετε από την 3η μέρα μετά την μεταμόσχευση μαλλιών.

Μέσα σε 7-10 μέρες επουλώνεται τόσο η δότρια περιοχή, όσο και η περιοχή τοποθέτησης των τριχοθυλακίων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το διάστημα αυτό θα πρέπει να κλειστείτε στο σπίτι σας. Προσπαθούμε – με την πλήρη ενημέρωση – ανάλογα με τη περίπτωση να εντάξετε την όλη διαδικασία στη καθημερινότητα σας και να μη καταναλώσετε πολύτιμη άδεια για τη ξεκούραση σας.

Εξαρτάται από το είδος της εργασίας και τη ποσότητα των υπαρχόντων μαλλιών. Π.χ. για κάποιον που κάνει δουλειά γραφείου και έχει αρκετά μαλλιά για να καλύψει τα μοσχεύματα δεν απαιτείται καμία άδεια από την εργασία. Το ίδιο άτομο αν έκανε βαριά χειρωνακτική δουλειά τρείς μέρες μετά θα ήταν αρκετές.
Στο άλλο άκρο, ένα άτομο βαθμίδας 6 – με διαμορφωμένο κενό θα πρέπει να απουσιάσει από τον εργασιακό του χώρο μία εβδομάδα, αν τον ενδιαφέρει η γνώμη των συναδέλφων του.
Η συζήτηση του θέματος με τους ιατρούς και συμβούλους μας θα δώσει την πλέον καλύτερη λύση. Ουδέποτε πάντως υπήρξε αιτία αναβολής μιας μεταμόσχευσης μαλλιών, καθώς πάντα υπάρχουν λύσεις.

Την επομένη της μεταμόσχευσης λούζεται η δότρια περιοχή και από την 3η μέρα ολόκληρο το κεφάλι. Το καθημερινό και καλό λούσιμο είναι απαραίτητο για την καθαριότητα και την υγιεινή του τριχωτού της κεφαλής, ώστε να ολοκληρωθεί γρήγορα η επούλωση και να φυτρώσουν τα νέα μαλλιά το συντομότερο.

Τα τριχοθυλάκια κατά τη τοποθέτησή τους έχουν μικρές τρίχες για καθαρά τεχνικούς λόγους. Κάποιες από αυτές θα πέσουν τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Όσες μείνουν τον επόμενο μήνα, θα έχουν ήδη μεγαλώσει κατά ένα εκατοστό.
Οι υπόλοιπες θα αρχίσουν να ξαναφυτρώνουν από τον δεύτερο μήνα και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στο 12μηνο.

Όχι. Δεν προκαλεί πονοκεφάλους ούτε έχει άλλες παρενέργειες στον οργανισμό μας. Είναι μια καθαρά δερματική επέμβαση.

Πρόκειται για αυτομεταμόσχευση μαλλιών και ως εκ τούτου ο οργανισμός μας δεν απορρίπτει ποτέ τα μοσχεύματα. Το ποσοστό επαναφύτρωσης κυμαίνεται μεταξύ 90 – 95% των τοποθετημένων τριχοθυλακίων, που είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό για μια ιατρική πράξη.

Εξαρτάται από τον αριθμό των διαθέσιμων τριχοθυλακίων και από την επιθυμητή πυκνότητα στη περιοχή κάλυψης. Γενικά η πυκνότητα στη περιοχή τοποθέτησης είναι 20 – 25 τριχοθυλάκια ανά τετραγωνικό εκατοστό. Σε ειδικές περιπτώσεις όμως μπορούμε να ανέβουμε μέχρι και τα 35- 40 τ/θ (dense packing), χωρίς να διακινδυνεύεται το ποσοστό επαναφύτρωσης.

Ο στόχος μας πάντα είναι να αποκαταστήσουμε ή να διατηρήσουμε το 50% των τριχών σε μια περιοχή, καθώς αυτό απαιτείται για να αρχίσει να γίνεται αντιληπτό ένα αραίωμα.
Οι αισθητικά σημαντικές περιοχές ενδιαφέρουν περισσότερο, όπως π.χ. η μπροστινή ζώνη τριχοφυΐας ή η κορυφή και σε αυτές εστιάζουμε δημιουργώντας ζώνες αυξημένης πυκνότητας. Γενικά απλώνοντας τα τριχοθυλάκια σε μεγάλες περιοχές με ομοιόμορφη πυκνότητα συνήθως οδηγούμεθα σε ένα ομοιόμορφα άσχημο αποτέλεσμα.
Οι σύγχρονες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών μας επιτρέπουν να έχουμε διαφορετική πυκνότητα σε διαφορετικές περιοχές, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε σε κάθε περιοχή. Υπολογίζοντας την επιφάνεια που έχουμε να καλύψουμε και την επιθυμητή πυκνότητα μπορούμε να υπολογίσουμε, με μία απλή πράξη, τα απαιτούμενα τριχοθυλάκια.

Είναι μια καθαρά ιατρική πράξη, που εκτελείται από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό κατάλληλα εκπαιδευμένο.
Η εκτέλεση ιατρικών πράξεων από μη γιατρούς είναι παράνομη και επικίνδυνη για τους ασθενείς και θα πρέπει να καταγγέλλεται. Το ίδιο ισχύει και για γιατρούς που δεν είναι πιστοποιημένοι στον αρμόδιο ιατρικό σύλλογο.
Αναζητήστε τον γιατρό που πρόκειται να ασχοληθεί με το κεφάλι σας στα μητρώα του ιατρικού συλλόγου της περιοχής που σας δηλώνει ότι είναι εγγεγραμμένος. Διευκρινίστε ποια ιατρική ειδικότητα διαθέτει. Δυστυχώς στους καιρούς που ζούμε είναι υποχρεωτικά.

Βεβαίως. Εφαρμόζεται στις περιπτώσεις – σύμφωνα με τη νέα ορολογία – γυναικείου τύπου τριχόπτωσης με καλή δότρια περιοχή είτε για την κάλυψη ανδρικού τύπου κροτάφων και μπροστινής γραμμής τριχοφυΐας, είτε για πύκνωση ανάμεσα σε υπάρχοντα μαλλιά μετά από κατάλληλη προετοιμασία, και με ειδικές προϋποθέσεις. Γενικά οι γυναίκες είναι το 1% του συνόλου των μεταμοσχεύσεων και απαιτείται μεγάλη εμπειρία στην εκτέλεση της επέμβασης.
Η διάγνωση του είδους της τριχόπτωσης σε μία γυναίκα και η επιλογή των κατάλληλων προς μεταμόσχευση περιστατικών είναι μια πολύ σοβαρή και υπεύθυνη ιατρική πράξη. Μια ειδική περίπτωση είναι και η μεταμόσχευση φρυδιών.

Ο αριθμός τριχοθυλακίων που μπορούν να τοποθετηθούν σε μία επίσκεψη, εξαρτάται αποκλειστικά από τον αριθμό των διαθέσιμων τριχοθυλακίων στη δότρια περιοχή και από το μέγεθος του υπάρχοντος αραιώματος.
Η ιατρική μας ομάδα δεν έχει περιορισμούς και όρια ως προς τον αριθμό των τριχοθυλακίων. Έχει την υποδομή και τις ικανότητες να κάνει μια μεταμόσχευση μαλλιών άνω των 5.000 τριχοθυλακίων, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις.
Στόχος μας είναι να υπάρξει ένα άριστο αποτέλεσμα ακόμα και με μία επίσκεψη.

Όχι. Γίνεται σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος υπάρχει ανάγκη κάλυψης με μόνιμη τριχοφυΐα. Κάνουμε μεταμόσχευση μαλλιών για κάλυψη ουλών, εγκαυμάτων οπουδήποτε στο σώμα. Αποκαθιστούμε ελλείψεις τριχών σε φαβορίτες, γένια , μουστάκια , φρύδια, βλέφαρα. Η φυσικότητα του αποτελέσματος και οι νέες τεχνικές που εφαρμόζουμε μας το επιτρέπουν.

Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό και περνάει απαρατήρητο. Τα νέα μαλλιά έχουν μια απόλυτα φυσική γωνία φύτρωσης, μέσα από ένα υγιές δέρμα. Η χρήση τριχοθυλακίων και όχι μοσχευμάτων και η απόλυτα ελεγχόμενη γωνία φύτρωσης είναι η εγγύηση για αυτό.

Πρακτικά στα περισσότερα περιστατικά στους 10 μήνες έχουμε μια σαφή εικόνα. Το έτος είναι το όριο.
Μέχρι τότε έχουμε προγραμματισμένα ραντεβού για εσάς και παρακολούθηση του αποτελέσματος με δερματοσκοπήσεις.

Ναι. Τα μαλλιά από την μεταμόσχευση μαλλιών δεν απαιτούν κάποια ιδιαίτερη φροντίδα, που είναι το κύριο πρόβλημα ενός πρόσθετου. Η φυσικότητα της μεταμόσχευσης μαλλιών, δεν συγκρίνεται με την ακαμψία και έλλειψη φυσικότητας που βλέπουμε συνήθως ακόμα και στο καλύτερο πρόσθετο.
Η μεταμόσχευση μαλλιών στα άτομα που χρησιμοποιούν περούκα απαιτεί εξειδικευμένη παρακολούθηση και καλή συνεργασία μεταξύ του γιατρού, που πρέπει να είναι εξοικειωμένος με τις ιδιομορφίες της χρήσης του τεχνικού που  συντηρεί το πρόσθετο, ώστε να μην κάνει ζημιά στα καινούργια μαλλιά αφενός, αλλά και η ίδια η μεταμόσχευση να ενταχθεί εύκολα στην καθημερινότητα του ατόμου.
Γενικά το πρόσθετο μπορεί να χρησιμοποιηθεί 4 μέρες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών.
Μία άλλη εφαρμογή της μεταμόσχευσης μαλλιών στα άτομα που χρησιμοποιούν πρόσθετο είναι να δημιουργήσουμε μια ζώνη μπροστινής γραμμής τριχοφυΐας μπροστά από αυτό, η οποία θα δένει με τη σχεδίασή του  και θα προσδίδει απόλυτη φυσικότητα.

Όχι. Η τριχόπτωση είναι μια εξελικτική διαδικασία, που δεν σταματά με τη μεταμόσχευση μαλλιών. Για το λόγο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και εμπειρία στο σχεδιασμό της μεταμόσχευσης μαλλιών, ώστε να καλύπτει τις αισθητικές ανάγκες για όλη την ζωή ενός ατόμου και να προβλέπει τη μελλοντική εξέλιξη της τριχόπτωσης.

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Έχουμε κάνει μεταμόσχευση μαλλιών σε παιδί ηλικίας 8 ετών για την αντιμετώπιση εγκαύματος, αλλά και σε άνδρες και γυναίκες 70 ετών για την τριχόπτωσή τους.

Όταν γίνεται τοποθέτηση μεγάλου αριθμού τριχοθυλακίων, μέγιστη εκμετάλλευση της δότριας περιοχής, τοποθέτηση των θυλάκων τριχών με μεγάλη πυκνότητα η οποία πλησιάζει την φυσιολογική, μείωση των απαιτούμενων συνεδριών σε 1-2 από 4-5 που ίσχυε παλαιότερα και επιτυγχάνεται άριστο και φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα, που περνάει απαρατήρητο, χωρίς δημιουργία ουλών τόσο στη δότρια όσο και στη περιοχή τοποθέτησης.
Τέλος το σημαντικότερο: Επιτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών είναι αυτή που αρέσει σε εσάς και όχι σε εμάς. Αυτό σημαίνει ότι καλύπτει τις ανάγκες σας, είναι αυτό που περιμένατε μετά από μια ανοικτή τίμια και ξεκάθαρη ενημέρωση.
Μόνο τότε είμαστε και εμείς ευχαριστημένοι για το αποτέλεσμα.

Οι τεχνικές λήψης αλλά και τοποθέτησης των μοσχευμάτων έχουν αλλάξει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, μέχρι να καθιερωθούν σύγχρονες τεχνικές, με άμεση επίπτωση στο τελικό αποτέλεσμα.
Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα γιατροί και κλινικές, που είτε δεν είναι ενημερωμένοι, είτε δεν έχουν τις δυνατότητες και την εμπειρία να εκσυγχρονιστούν, και εφαρμόζουν ακόμα και σήμερα πεισματικά απαρχαιωμένες τεχνικές.
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή που θα εμπιστευτείτε το κεφάλι σας!

Η εφαρμογή των μικροσκοπίων στον διαχωρισμό των μοσχευμάτων έχει βελτιώσει την ποιότητα και την ταχύτητα με την οποία εφαρμόζεται η μέθοδος. Η χρήση τους είναι υποχρεωτική για ένα κέντρο που θέλει να εξειδικεύεται στην αποκατάσταση των μαλλιών.
Την εξαγωγή των τριχοθυλακίων στην τεχνική FUE, την κάνουμε πλέον με τη χρήση ειδικού μοτέρ και ειδικών punch – Power FUE. Η χρήση μοτέρ βελτιώνει εντυπωσιακά την ταχύτητα και την ποιότητα των εξαγόμενων τριχοθυλακίων.
Η χρήση του μικροσκοπίου είναι υποχρεωτική και στη τεχνική FUE. Παρόλο που δεν διαχωρίζονται τα τριχοθυλάκια στο μικροσκόπιο, το εργαλείο αυτό παραμένει πολύτιμο στον καθαρισμό των τριχοθυλακίων από το περιττό δέρμα που τα συνοδεύει και χρειάζεται για την εξαγωγή τους.
Παράλληλα η ψηφιακή φωτογράφηση και το ψηφιακό δερματοσκόπιο μας επιτρέπουν την άνετη και αντικειμενική διάγνωση και παρακολούθηση του αποτελέσματος. Τα εργαλεία αυτά είναι υποχρεωτικά πλέον για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το αντικείμενο.

Εκείνη που έχει σχεδιαστεί ειδικά για εσάς. Η μέθοδος εκείνη που σέβεται τα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά των τριχών σας και του δέρματος σας και παράλληλα στοχεύει να ικανοποιήσει τις δικές σας ανάγκες, και όχι η μοναδική μέθοδος που γνωρίζει να εφαρμόζει ο γιατρός.
Δεν υπάρχει όμως ΜΙΑ τεχνική που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις, ακόμα και η πλέον σύγχρονη πολύ απλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε κάποιους.

Διότι απλά οι γιατροί του κέντρου μας, έχοντας εμπειρία μεγαλύτερη των 20 ετών στη μεταμόσχευση μαλλιών, εφαρμόζουν την τεχνική εκείνη, που καλύπτει τις προσωπικές σας ανάγκες χωρίς δογματισμούς και προκαταλήψεις.

Με την υψηλής αξίας τεχνογνωσία του βασικού επιστημονικού δυναμικού μας ως βάση, αλλά και τον εμπλουτισμό του τμήματος μεταμόσχευσης μαλλιών με επιπλέον γιατρούς και ακόμα πιο προηγμένο εξοπλισμό, είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε την βέλτιστη λύση στην καλύτερη τιμή.

Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των τριχοθυλακίων που θα μεταφερθούν, και την τεχνική λήψης τους.

Συμπληρώστε τη φόρμα και ελάτε για μια πρώτη επίσκεψη,
χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.