ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΧΟΥΣ

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΧΟΥΣ

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ

Το πρόβλημα του τοπικού πάχους απασχολεί στη χώρα μας μεγάλο αριθμό γυναικών αλλά και ανδρών.

Στις γυναίκες, εμφανίζεται συνήθως στους γλουτούς και στους μηρούς, ενώ στους άνδρες παρουσιάζεται στην περιοχή της κοιλιάς. Στις περιοχές αυτές δημιουργείται υπερβολική συσσώρευση λίπους, το οποίο έχει την τάση να «επιμένει», δηλαδή να μην χάνεται.

Η δημιουργία του τοπικού πάχους αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στον σωματότυπο και την κληρονομική προδιάθεση. Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες που επιδεινώνουν το πρόβλημα, όπως η ακατάλληλη διατροφή, η καθιστική ζωή, η μειωμένη σωματική άσκηση, κ.α.

Ο οργανισμός, αντί να αναδομήσει και να «κάψει» το λίπος, το στέλνει να αποθηκευτεί στα λιποκύτταρα. Σταδιακά, το λίπος συγκεντρώνεται, η ελαστικότητα του συνδετικού ιστού μειώνεται, και το δέρμα εμφανίζει την εικόνα «φλοιού πορτοκαλιού».

Μπορεί η διατροφή και η άσκηση να μην λύνουν το πρόβλημα του τοπικού πάχους, συμβάλλουν όμως θετικά τόσο στην πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπισή του, όσο και σε μια καλύτερη υγεία.

ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ
ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΧΟΥΣ

Στα VF Laser Clinics, οι θεραπείες μείωσης ή εξάλειψης του τοπικού λίπους βασίζονται στα ατομικά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με το τύπο του τοπικού πάχους, γι αυτό και είναι απόλυτα εξατομικευμένες.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
Γιατροί διάφορων ειδικοτήτων αναλύουν τα μοναδικά ατομικά χαρακτηριστικά του ασθενή, τα οποία αφορούν:
– Το ιατρικό ιστορικό
– Τα σωματικά χαρακτηριστικά
– Τις διατροφικές συνήθειες
– Το ρυθμό μεταβολισμού
– Τον τρόπο ζωής (άσκηση, καθιστική ζωή, κα.)

ΟΙ 4 ΤΥΠΟΙ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΧΟΥΣ:

Τύπος «Αχλάδι»: Αποτελεί τον πιο επίμονο τύπο τοπικού πάχους, σε ότι αφορά την αντιμετώπιση. Το τοπικό λίπος εμφανίζεται στην ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας, δηλαδή τους γλουτούς και τους μηρούς. Ο σωματότυπος συνήθως είναι λεπτός, με σχετικά στενό στέρνο, και γλουτούς φαρδύτερους από τους ώμους. Σύμφωνα με έρευνες, ο συγκεκριμένος σωματότυπος χαρακτηρίζει μεγάλο αριθμό γυναικών όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και γενικότερα της Μεσογείου.
Τύπος «Μήλο»: Το τοπικό λίπος εμφανίζεται στην ευρύτερη περιοχή της κοιλιάς. Ο σωματότυπος χαρακτηρίζεται από τα λεπτά πόδια, τους επίπεδους γλουτούς και τον σχετικά στρογγυλό και ευρύ κορμό. Έρευνες έχουν δείξει πως το τοπικό λίπος σε αυτήν περιοχή σχετίζεται με την πιθανή εμφάνιση προβλημάτων υγείας (υπέρταση, καρδιαγγειακές παθήσεις, κ.α.).
Τύπος «Κλεψύδρα»: Το τοπικό λίπος εμφανίζεται στην περιοχή των γοφών και στο στήθος. Ο σωματότυπος χαρακτηρίζεται από τη λεπτή μέση σε συνδυασμό με τους σχετικά φαρδιούς ώμους και γοφούς, καθώς και τα τονισμένα οπίσθια.
Τύπος «Σωλήνας»: Το τοπικό λίπος μπορεί να εμφανιστεί σε διάφορες περιοχές, σε χαμηλά όμως επίπεδα. Ο σωματότυπος χαρακτηρίζεται από τα λεπτά πόδια και χέρια, και από τον κορμό που μοιάζει μονοκόμματος, χωρίς δηλαδή να ξεχωρίζει η μέση.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ

  ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΧΟΥΣ

  Στα VF Laser Clinics, ανάλογα με τα ατομικά χαρακτηριστικά της γυναίκας και τον τύπο του τοπικού πάχους, η αντιμετώπιση βασίζεται σε μια ή περισσότερες (συνδυασμό) από τις ακόλουθες θεραπείες:

  ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ 4D SCULPTING
  Αποτελεί ίσως την καλύτερη μη επεμβατική μέθοδο για την αντιμετώπιση του τοπικού λίπους. Μέσω ειδικού μηχανήματος, ψύχεται στοχευμένα η προβληματική περιοχή, με αποτέλεσμα την μη διαβίωση και την απόπτωση των λιποκυττάρων. Τα λιποκύτταρα αποβάλλονται από το σώμα μέσω της λεμφικής οδού.
  Δείτε περισσότερα για την Κρυολιπόλυση 4D SCULPTING >>

  ΣΥΣΤΗΜΑ ULTRAFORMER
  Είναι μια εντελώς νέα μεθόδος που καταπολεμά την κυτταρίτιδα και την όψη φλοιού πορτοκαλιού, ενισχύει τη σύσφιξη, και προσδίδει τόνωση και ζωντάνια στο δέρμα.Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά θεαματικά, χάρη στο νέο σύστημα ULTRAFORMER® ΙΙΙ, το πρώτο σύστημα βασιζόμενο στην μελετημένη και δοκιμασμένη τεχνολογία Macro and Micro Focused Ultrasound MMFU (Τεχνολογία Μίκρο και Μάκρο Εστιασμένων Υπερήχων).  Επιτυγχάνεται βαθιά θερμική διέγερση, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και του μεταβολισμού, την ενίσχυση της λεμφικής παροχέτευσης, την διέγερση των ινοβλαστών, και την ενεργοποίηση της παραγωγής νέου (ενδογενούς) κολλαγόνου.
  Δείτε περισσότερα για τη Θεραπεία με το Σύστημα ULTRAFORMER >>

  LPG ULTRA LIPOMASSAGE
  Αποτελεί μια άριστη μη επεμβατική μέθοδο , η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε περιοχή με τοπικό λίπος. Εφαρμόζουμε στο δέρμα των προβληματικών περιοχών μια ειδική συσκευή που αναρροφά και συμπιέζει το δέρμα. Μέσω αυτών των κινήσεων, ενεργοποιούμε την αγγειακή και τη λεμφική κυκλοφορία, ελαττώνουμε τον όγκο των λιποκυττάρων, ανακατανέμουμε εξισορροπητικά το λίπος, και συνεισφέρουμε στην παραγωγή ινών κολλαγόνου και ελαστίνης.
  Δείτε περισσότερα για την LPG ULTRA LIPOMASSAGE >>

  ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΛΙΠΟΛΥΣΗΣ
  Είναι μια αποτελεσματική ιατρική μέθοδος για περιοχές όπως οι γλουτοί, οι μηροί, και η κοιλιά. Η θεραπεία είναι ενέσιμη, και βασίζεται στην ενεργοποίηση της λιποδιάλυσης, μέσω της έγχυσης συγκεκριμένων ουσιών στον υποδόριο ιστό, όπως η καφεΐνη, η L-καρνιτίνη, κ.α.
  Δείτε περισσότερα για την Μεσοθεραπεία Λιπόλυσης >>

  LASER ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ
  Στις περιπτώσεις που το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα αισθητό και επίμονο, προτείνεται η μέθοδος της Laser λιποαναρρόφησης. Είναι επεμβατική μέθοδος, και βασίζεται στο συνδυασμό της λιποαναρρόφησης και του laser. Με τη βοήθεια ενός εξελιγμένου μηχανήματος laser διαλύουμε το λίπος στην προβληματική περιοχή, το οποίο στη συνέχεια αναρροφάται μέσω της επέμβασης λιποαναρρόφησης.