ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΑΣ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες ορισμένες βλάβες στο δόντι έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό, που είναι αναγκαία η “απονεύρωση“, η αφαίρεση δηλαδή της νεύρωσης του δοντιού.

Τέτοιες περιπτώσεις συνήθως αφορούν τη δημιουργία εκτεταμένης βλάβης λόγω τερηδόνας, τον τραυματισμό (ρήξη) ορισμένων νευρικών απολήξεων λόγω ατυχήματος, κ.α.

Εφόσον λοιπόν ο οδοντίατρος κρίνει ότι οι βλάβες είναι μη αναστρέψιμες και ότι η φλεγμονή (που συνήθως οδηγεί τον ασθενή στον γιατρό) δε γίνεται να θεραπευτεί, τότε επιβάλεται να επέμβει, αφαιρώντας όλα τα νεύρα του δοντιού.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΑ VF LASER CLINICS

  • Ολοκληρωμένη ενδοδοντική θεραπεία του προσβεβλημένου δοντιού
  • Σε 1 Συνεδρία!
  • Αποκατάσταση της υγείας των ούλων
  • Άριστη αισθητική εικόνα
  • Πλήρης λειτουργικότητα στη μάσηση
  • Οι μετρήσεις γίνονται με ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΣ ΑΚΡΟΡΙΖΙΟΥ προηγμένης τεχνολογίας
  • Χρησιμοποιούνται υλικά σφραγίσματος ΥΨΗΛΗΣ ΒΙΟΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ
  • Η απονεύρωση γίνεται με ιατρικές μεθόδους που την καθιστούν ΑΝΩΔΥΝΗ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ: 218 218 3330
‘Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Η απονεύρωση, είναι μια σχετικά σύνθετη διαδικασία.

Αρχικά πραγματοποιείται κλινική εξέταση, ενώ είναι αναγκαίο να ληφθεί τουλάχιστο 1 ακτινογραφία ώστε να αποτυπωθεί το σχήμα των ριζών και των ριζικών σωλήνων, και να διερευνηθεί η ύπαρξη αποστήματος ή μόλυνσης του περιβάλλοντος οστού.

Στη συνέχεια, απομακρύνονται προσεκτικά όλοι οι μολυσμένοι οδοντικοί ιστοί, ενώ καθαρίζονται σχολαστικά τα ριζικά κανάλια του δοντιού και ο πολφός.

Αμέσως μετά τον καθαρισμό, τοποθετούνται στα ριζικά κανάλια ειδικές ουσίες ώστε αφενώς να καλυφθούν πλήρως τα κενά που δημιουργήθηκαν με την αφαίρεση των ιστών, και αφεταίρου να παραμείνει το κάθε κανάλι “σφραγισμένο και καθαρό”.

Μετά την πάροδο ορισμένου χρονικού διαστήματος (ενός μηνός κατά προσέγγιση), ο ασθενής θα πρέπει να επισκεφθεί και πάλι τον οδοντίατρο, ώστε να τοποθετηθεί μόνιμο σφράγισμα σύνθετης ρητίνης ή στεφάνη.

Αυτό συμβαίνει διότι μετά την απονεύρωση, το δόντι χάνει την ελαστικότητά του και αν δεν σφραγιστεί ή δεν τοποθετηθεί στεφάνη, καθίσταται ευάλλωτο σε κατάγματα.

Στις περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαία η απονεύρωση, είναι ιατρικώς επιβεβλημμένο να εφαρμόζεται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.

Στο 95% των περιπτώσεων, η απονεύρωση γίνεται σε 1 συνεδρία.

Η θεραπεία γίνεται με ιατρικές μεθόδους που την καθιστούν ΑΝΩΔΥΝΗ για τον ασθενή.

Στην κλινική μας χρησιμοποιούμε αποκλειστικά υλικά σφραγίσματος ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ και ΒΙΟΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ. Έτσι τα υλικά είναι απόλυτα αξιόπιστα και ΑΣΦΑΛΗ για την υγεία σας.

ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΜΑΓΑΛΜΑΤΑ ή ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ (πχ. υδράργυρο).

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι, για να είναι μια απονεύρωση επιτυχημένη απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί από τον οδοντίατρο, ώστε το δόντι να καθαριστεί απόλυτα και να μπορέσει να διατηρήσει τη λειτουργικότητά του.

Για να είναι δυνατά τα παραπάνω, πρέπει να μετρηθεί ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ η θέση και το μήκος του κάθε ριζικού σωλήνα.

Στα VF Laser Clinics, οι οδοντίατροι χρησιμοποιούν το συνδυασμό ειδικών ενδοδοντικών μικροεργαλείων (ΡΙΝΕΣ) και προηγμένων τεχνολογικά ηλεκτρονικών συσκευών (ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΣ ΑΚΡΟΡΙΖΙΟΥ), ώστε όλες οι ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ να είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΚΡΙΒΕΙΣ .

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ