1. Δεν ξεχνάμε το αντηλιακό μας
Το αντηλιακό είναι στις διακοπές ο καλύτερός μας φίλος! Επιλέγουμε προϊόντα με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF), και δεν ξεχνάμε να ανανεώνουμε συχνά το αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ιδίως τα άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα, έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη προστασία.

2. Φροντίζουμε να παραμένει ο οργανισμός μας ενυδατωμένος
Με τον ήλιο και τη ζέστη ο οργανισμός μας χάνει γρήγορα υγρά το καλοκαίρι. Αν προστεθούν και αθλητικές δραστηριότητες, οι απώλειες είναι ακόμα μεγαλύτερες. Έχουμε υπόψη μας επίσης, ότι το αλκόολ και ορισμένα είδη αναψυκτικών εντείνουν την αφυδάτωση. Πίνοντας συχνά νερό, κρατάμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο.

3. Επιδιώκουμε και στις διακοπές μας, μια ισορροπημένη διατροφή
Φυσικά, είναι εύκολο στις διακοπές μας να παρασυρθούμε, δοκιμάζοντας διαφόρων ειδών εδέσματα. Κι αυτό είναι ανθρώπινο, αρκεί να μην το παρακάνουμε, φροντίζοντας όσο μπορούμε να ακολουθούμε μία διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Εξάλλου, στη χώρα μας υπάρχουν τόσα ωφέλιμα και νόστιμα φρούτα, λαχανικά, ψάρια, κλπ., οπότε δεν θα δυσκολευτούμε ιδιαίτερα. Επίσης, είναι σημαντικό να τηρούμε στο μέτρο του εφικτού, μια συνέχεια στα γεύματά μας (για παράδειγμα να μην παραλείπουμε το πρωινό μας ή να μην τρώμε μόνο μια φορά την ημέρα).

4. Δεν παραλείπουμε τον καθαρισμό του προσώπου μας
Πολλά αντηλιακά και καλλυντικά προϊόντα, αφήνουν στο δέρμα υπολείμματα που φράζουν τους πόρους. Είναι πολύ βασικό λοιπόν να μην παραλείπουμε τον σχολαστικό καθαρισμό του προσώπου μας, ιδίως το βράδυ.

5. Δροσιζόμαστε συχνά
Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε το πρόσωπο και το σώμα μας να παραμένουν δροσερά. Άλλωστε, μια βουτιά στη θάλασσα προσφέρει αυτό το πλεονέκτημα. Εναλλακτικά, τα συχνά ντους και τα σπρέι νερού αποτελούν ικανοποιητικούς τρόπους αντιμετώπισης της ζέστης.