Ν Ε Α  Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Η εταιρία
VF LASER CLINICS), σας ενημερώνει ότι η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αλλάζει, μετά την ένταξη στο Δίκαιο της χώρας μας του  Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 27ης Απριλίου 2016.

Η VF LASER CLINICS παρέχει μέσω της ιστοσελίδας της (εφεξής η ιστοσελίδα) συγκεκριμένες πληροφορίες και υπηρεσίες, σύμφωνα με τους σκοπούς και το καταστατικό της (εφεξής οι υπηρεσίες).

ΕΠΕΙΔΗ σκοπός μας είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συνεπείς και διαφανείς απέναντί σας, όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα που έχετε εμπιστευθεί σε εμάς με την ελεύθερη βούλησή σας κατά την επικοινωνία σας με την ιστοσελίδα μας, καθώς και στον τρόπο που με τον οποίο τα χρησιμοποιούμε.

ΕΠΕΙΔΗ η VF LASER CLINICS είναι ο προβλεπόμενος από το νόμο και τον ως άνω Κανονισμό, υπεύθυνος επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.

Γι’ αυτό το λόγο γνωστοποιούμε τους Όρους και Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου μας, που ορίζουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα δεδομένα που μας έχετε εμπιστευθεί.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

 1. Ποια στοιχεία σας επεξεργαζόμαστε

Η VF LASER CLINICS συλλέγει και διατηρεί τα στοιχεία που εσείς επιλέγετε να μας δώσετε (όπως ονοματεπώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας και άλλες πληροφορίες για εσάς ή προτιμήσεις σας) καθώς και στοιχεία των προσφερόμενων υπηρεσιών που σας ενδιαφέρουν, εφόσον επιλέξετε να σας τις προσφέρουμε, δηλώνοντας τα στοιχεία σας.

Ειδικότερα, εφόσον μας τα γνωστοποιήσετε, θα συλλέξουμε και θα επεξεργαστούμε τα εξής δεδομένα:

 • Ονοματεπώνυμο
 • Διεύθυνση, στοιχεία επικοινωνίας (σταθερό, κινητό, e-mail κ.α.)
 • Ιατρεία στα οποία επιθυμείτε να σας παρασχεθούν οι υπηρεσίες μας.
 • Στοιχεία των προσφερόμενων υπηρεσιών που σας ενδιαφέρουν
 • Προτιμήσεις πρόσθετες πληροφορίες που παρέχετε και ζητάτε να καταγραφούν (όπως ιατρικό ιστορικό, δερματολογικοί και λοιποί έλεγχοι και διαγνώσεις, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι είναι επιτρεπτή η επιλεγείσα μέθοδος και απόλυτα ασφαλής για εσάς

 

Ενόψει των ανωτέρω, η χρήση της ιστοσελίδας μας και η πρόσβαση στις υπηρεσίες που προσφέρουμε, από τον εκάστοτε χρήστη, συνεπάγεται κατανόηση των όρων και προϋποθέσεων επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων που παρατίθενται σε αυτήν (ιστοσελίδα) και περαιτέρω την συγκατάθεσή του για την επεξεργασία των δεδομένων που μας παρέχει.

 

 1. Γιατί επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία σας

Επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία σας με κύριο μέλημα μας την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας και την καλύτερη επικοινωνία μαζί σας και αποκλειστικά για τους παρακάτω σκοπούς:

2.1. Καταγραφή στοιχείων / ιστορικού των προσφερόμενων υπηρεσιών που επιθυμείτε, για καλύτερη εξυπηρέτησή σας

Καταγράφοντας τα στοιχεία σας, τις ανάγκες σας (εφόσον τις δηλώσετε) και το σχετικό ιστορικό, μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα κάθε φορά που επισκέπτεστε τον χώρο παροχής των υπηρεσιών μας και εξυπηρετείστε από το ιατρικό, νοσηλευτικό, αισθητικό και λοιπό προσωπικό μας. Μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικά με παροχές υπηρεσιών που παρασχέθηκαν σε σας, και το προσωπικό που σας εξυπηρετεί μπορεί να ανατρέξει στις καταγεγραμμένες πληροφορίες για να σας προτείνει το κατάλληλο πρόγραμμα θεραπειών / εφαρμογών / συνεδριών κ.λ.

2.2. Ενημέρωση για νέες μεθόδους θεραπειών / εφαρμογών και υπηρεσιών

Εφόσον έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας στα στοιχεία επικοινωνίας που επιλέγετε να μας δώσετε κατά την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας, προκειμένου να σας ενημερώνουμε για νέες μεθόδους θεραπείες / εφαρμογές και υπηρεσίες, για όλα τα ιατρεία / κέντρα αισθητικής / χώρους παροχής των υπηρεσιών μας.

Επιλέγοντας το σχετικό πεδίο που αφορά τη στοχευμένη επικοινωνία στην ιστοσελίδα μας, με βάση τις προτιμήσεις σας παρέχετε τη συγκατάθεσή σας προκειμένου να επεξεργαζόμαστε τις πρόσθετες πληροφορίες που μας δίνετε, ώστε να σας στέλνουμε ενημερώσεις και μηνύματα προώθησης υπηρεσιών  που ταιριάζουν με το προφίλ σας, όπως αυτό προκύπτει βάσει δημογραφικών στοιχείων (φύλο, ηλικία), των προτιμήσεων και των αναγκών σας. Ενδεικτικά, θα σας ενημερώσουμε για νέες υπηρεσίες, νέες εξελίξεις στους τομείς της Κοσμητικής Ιατρικής και Αισθητικής, νέες μεθόδους, νέες θεραπείες ή/και θα σας προτείνουμε προσωπικό πρόγραμμα, βάσει του προφίλ σας.

 

2.3. Έρευνες αγοράς

Κατά το διάστημα που παραμένετε ενεργός πελάτης της εταιρείας (έχετε πραγματοποιήσει επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας παρέχοντας την συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων σας ή  έχετε επιλέξει κάποια παροχή υπηρεσίας εντός των τελευταίων 12 μηνών) και εφόσον μας έχετε δώσει τα στοιχεία επικοινωνίας σας, οι συνεργάτες μας μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας στο πλαίσιο ερευνών αγοράς που μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και να ενημερωθούμε από την εμπειρία σας ως πελάτη μας για τα αποτελέσματά τους.

Η ενέργεια αυτή βασίζεται στο έννομο συμφέρον της VF LASER CLINICS να αξιολογεί τις παρεχόμενες υπηρεσίες της, με σκοπό την προσαρμογή τους στις σύγχρονες εξελίξεις της Ιατρικής επιστήμης και της Κοσμητικής Ιατρικής, καθώς και στα διεθνή αντίστοιχα standards (πρότυπα) και την βελτιστοποίησή τους προς όφελός σας. Εάν δεν επιθυμείτε να απαντήσετε στις σχετικές έρευνες, μπορείτε να μας ενημερώσετε.

 

2.4. Έννομο συμφέρον και Αξιώσεις :

Θα διατηρήσουμε και θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας στο βαθμό που απαιτείται για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

Σε κάθε περίπτωση ακόμα και χωρίς προηγούμενη ειδική συγκατάθεσή σας, η VF LASER CLINICS μπορεί να επεξεργάζεται τα δεδομένα σας, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις νομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τους ισχύοντες νόμους (ιδίως Ν. 2472/1997), τους κανονισμούς και το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (άρθρ. 6 παρ 1γ του ως άνω Κανονισμού 279/2016), για την λήψη στατιστικών στοιχείων σχετικά με την χρήση της ιστοσελίδας και την ορθή λειτουργία της (άρθρ. 6 παρ. 1στ του ως άνω Κανονισμού) και την κατοχύρωση ή υπεράσπιση των έννομων αξιώσεών της.

 

 1. Ποιοι λαμβάνουν και επεξεργάζονται τα στοιχεία σας

Πρόσβαση στα στοιχεία σας μπορούν να έχουν μόνο κατάλληλα εξουσιοδοτημένοι εργαζόμενοί μας που ενεργούν για λογαριασμό μας παρέχοντάς μας υπηρεσίες πληροφορικής για την καταγραφή και αποθήκευση των στοιχείων σας ή/και υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών ή/και αποστέλλουν για λογαριασμό μας ενημερώσεις, προωθητικά μηνύματα ή διενεργούν έρευνες αγοράς.

Πρόσβαση επίσης στα ως άνω στοιχεία σας μπορούν να έχουν και οι λοιπές εταιρείες του επιχειρηματικού Ομίλου στον οποίο ανήκει η VF LASER CLINICS και παρέχουν τις ίδιες ή παρόμοιες υπηρεσίες («LASER    ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ, ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΑ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΑ ΠΟΛΥΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΑ, ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΩΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και «LASER– ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ Α.Ε.»), εκτός αν ρητά δηλώσετε το αντίθετο.

 

 1. Για πόσο χρόνο διατηρούμε τα στοιχεία σας

Θα διατηρήσουμε τα δεδομένα σας για όσο διάστημα παραμένετε ενεργός πελάτης της εταιρείας μας και περαιτέρω για εύλογο χρόνο, όχι βραχύτερο από τρία (3) έτη  από το χρόνο της τελευταίας επίσκεψής σας στην ιστοσελίδα μας ή της τελευταίας υπηρεσίας που σας προσφέραμε, δηλώνοντας τα στοιχεία σας.

Μετά την πάροδο του ως άνω διαστήματος από την τελευταία επίσκεψή σας ή παροχή υπηρεσίας, τα στοιχεία σας θα διαγράφονται, εκτός εάν δώσετε εκ νέου τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία τους. Σε κάθε περίπτωση έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διακοπή της επικοινωνίας ή/και τη διαγραφή των στοιχείων σας οποιαδήποτε στιγμή, όπως αναφέρεται και παρακάτω στην ενότητα που αφορά τα δικαιώματά σας.

 

 1. Τα δικαιώματά σας

Η VF LASER CLINICS διασφαλίζει τα δικαιώματά σας σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και φροντίζει να σας διευκολύνει για να τα ασκήσετε. Έχετε δικαίωμα να ασκήσετε τα δικαιώματά σας που παρέχονται από τα άρθρα 15 έως 22 του ως άνω Κανονισμού, και ιδίως να ζητήσετε :

 • πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με το ποια δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε, τους σκοπούς της επεξεργασίας, τους αποδέκτες και τη διάρκεια της επεξεργασίας
 • διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων εάν είναι ανακριβή ή ελλιπή
 • διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων ή μεταφορά τους σε τρίτο (σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο μορφότυπο), εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για την άσκηση των δικαιωμάτων αυτών
 • περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων μόνο για συγκεκριμένους σκοπούς
 • να ανακαλέσετε οποιαδήποτε στιγμή τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της αυτοματοματοποιημένης επεξεργασίας τους για τη διαμόρφωση του προφίλ σας. Στην περίπτωση αυτή, θα διακοπεί η επεξεργασία τους από εμάς, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη νομιμότητα κάθε επεξεργασίας μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσής σας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας για το σύνολο ή για μέρος των δεδομένων σας και των σκοπών επεξεργασίας, παρακαλούμε επικοινωνήστε στα στοιχεία επικοινωνίας, που αναφέρονται στην συνέχεια
 • εάν θεωρείτε ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά σας έχετε το δικαίωμα να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr, 210 6475600)
 • σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την VF LASER CLINICS ως υπεύθυνο επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων και στην ηλεκτρονική διεύθυνση που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα μας, προκειμένου να υποβάλλετε οιοδήποτε αίτημα σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων σας.