Μύθος Νο1: Το Botox παραμορφώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και αλλοιώνει τις εκφράσεις.

Όταν ισχύουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις, όχι μόνο δεν αλλοιώνεται η εκφραστικότητα, αλλά αντίθετα αναδεικνύονται τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου!

Έτσι λοιπόν, το Botox πρέπει:
• Να πραγματοποιείται από έμπειρο δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό.
• Να είναι άριστης ποιότητας.
• Να εφαρμόζεται με την κατάλληλη δοσολογία.
• Να εγχέεται στα ενδεδειγμένα ανατομικά σημεία.

 

Μύθος Νο2: Υπάρχουν πολύ φθηνά Botox, που είναι αποτελεσματικά.

Το Botox μπορεί να μην έχει απαγορευτικό κόστος, αλλά παραμένει ένα σχετικά ακριβό φάρμακο. Τα φθηνά, αμφιβόλου ποιότητας, γνησιότητας, προέλευσης, και αραίωσης Botox, μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία σας.

 

Μύθος Νο3: Το αποτέλεσμα του Botox διαρκεί περίπου 2-3 μήνες.

Όταν εφαρμόζεται στη σωστή δοσολογία διαρκεί τουλάχιστο 7-8 μήνες.

Μόνο όταν το Botox που χρησιμοποιείται είναι κακής ποιότητας, ή όταν εγχέεται σε μικρότερη ποσότητα έχει τόσο βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα.

Έχετε επίσης υπόψη σας, ότι το Botox είναι ευαίσθητο στις υψηλές θερμοκρασίες, και ότι αφού ανοιχτεί το φιαλίδιο, η αποτελεσματικότητά του μειώνεται ταχέως, και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να χρησιμοποιείται άμεσα.

 

Μύθος Νο4: Το Botox είναι αποτελεσματικό μόνο τις πρώτες φορές.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στον αριθμό των θεραπειών Botox, ενώ υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι η επανάληψη των θεραπειών, αυξάνει την αποτελεσματικότητα.

Σε περίπτωση που σταματήσετε τις θεραπείες, το πρόσωπο απλά επανέρχεται στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν την έναρξη της χρήσης του Botox.

 

Μύθος Νο5: Το Botox μπορεί να προκαλέσει αλλαντίαση επειδή προέρχεται από την αλλαντική τοξίνη.

Η βοτουλινική τοξίνη τύπου Α που περιέχεται στο botox, είναι με τη μορφή της κεκαθαρμένης τοξίνης, κι έτσι δεν μπορεί να προκαλέσει αλλαντίαση.

Τόσο η ευρεία χρήση του Botox στην κοσμητική ιατρική, όσο και οι Κλινικές μελέτες γύρω από τη χρήση του για αισθητικούς ή ιατρικούς λόγους, έχουν αποδείξει ότι το Botox αποτελεί μια ασφαλή θεραπεία.