Οι προσβολές από μύκητες είναι συχνότερες κατά την περίοδο του καλοκαιριού, καθότι το ζεστό και υγρό περιβάλλον ευνοεί τόσο την ανάπτυξη όσο και τη μετάδοση τους.

Ακολουθούν 12 πολύτιμες συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την επαφή με τους μύκητες:
1. Χρησιμοποιείτε πάντα την πετσέτα σας όταν κάθεστε ή ξαπλώνετε στην παραλία, αποφεύγοντας έτσι την επαφή του δέρματος με την άμμο, τα βράχια, τις ξαπλώστρες, κλπ.
2. Πλένετε καλά τις πετσέτες θαλάσσης μετά από τη χρήση, φροντίζοντας να είναι καθαρές και στεγνές πριν χρησιμοποιηθούν ξανά.
3. Αποφεύγετε να παραμένετε πολλές ώρες με βρεγμένο μαγιό.
4. Πλένετε καλά το μαγιό σας μετά από τη χρήση, φροντίζοντας να είναι καθαρό και στεγνό πριν χρησιμοποιηθεί ξανά.
5. Κρατήστε το δέρμα σας καθαρό με τακτικά ντους.
6. Φορέστε ανοιχτόχρωμα, ελαφριά και άνετα ρούχα, αποφεύγοντας έτσι να ιδρώνετε υπερβολικά. Είναι καλύτερο να επιλέξετε υφάσματα από βαμβάκι, ενώ θα πρέπει να μη χρησιμοποιείτε υφάσματα κακής ποιότητας.
7. Φροντίστε να ανανεώνετε συχνά τις κάλτσες που φοράτε, και μη χρησιμοποιείτε κάλτσες από υφάσματα κακής ποιότητας.
8. Χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση, προϊόντα που καταστρέφουν τους μύκητες στα κλειστά παπούτσια κάθε είδους, ώστε να διατηρούνται απαλλαγμένα από αυτούς.
9. Μη χρησιμοποιείτε πισίνες, αποδυτήρια, χώρους αισθητικής, κλπ. αν δεν είστε σίγουροι ότι εφαρμόζονται οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής.
10. Γενικά, αποφεύγετε να κυκλοφορείτε ξυπόλυτοι σε δημόσιους χώρους που οι πιθανότητες να κολλήσετε μύκητες είναι μεγάλες, όπως αποδυτήρια, ντουζιέρες, κλπ.
11. Δώστε μεγάλη προσοχή στην σωστή περιποίηση και καθαριότητα των νυχιών των ποδιών σας.
12. Μην χρησιμοποιείτε ρούχα, πετσέτες και ατομικά είδη περιποίησης άλλων ατόμων.