Οι ευρυαγγείες, είναι στην ουσία διευρυμένα τριχοειδή αγγεία (διαμέτρου 0,1 -1 mm) και παρουσιάζονται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Αποτελούν περισσότερο αισθητικό παρά ιατρικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζεται στα VF Laser Clinics με την ειδική θεραπεία επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης.

Η πρόληψη παίζει έναν αρκετά σπουδαίο ρόλο στην εμφάνιση και ανάπτυξη των ευρυαγγειών. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

  1. Να εντάξετε τη φυσική άσκηση στην καθημερινότητά σας. Ακόμη και το ήπιο περπάτημα αποτελεί ένα άριστο προληπτικό μέτρο, αφού βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.
  2. Να προσέξτε το βάρος σας. Όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος σας, τόσο αυξάνεται η φλεβική πίεση στα πόδια, επιβαρύνοντας την κυκλοφορία.
  3. Να υιοθετήστε μια καλή στάση σώματος.  Επιδιώξτε να κάθεστε με ίσια την πλάτη, και να χρησιμοποιείτε υποπόδιο στο χώρο της εργασίας σας, εφόσον περνάτε πολύ ώρα καθιστή. Επίσης, φροντίστε να αποφεύγετε την ορθοστασία.
  4. Να αποφύγετε την αποτρίχωση με κερί.
  5.  Να μη φοράτε συχνά πολύ στενά ρούχα. Η μεγάλη πίεση που συνήθως ασκούν στην περιοχή της μέσης, των ποδιών και της λεκάνης, αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα. Τα ελαστικά καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στην καλή κυκλοφορία.
  6. Να προσέξετε τα  ψηλά τακούνια. Προτιμήστε υποδήματα με χαμηλά (ή χωρίς) τακούνια.
  7. Να κόψετε το κάπνισμα. Εκτός των άλλων, επιβαρύνει και το κυκλοφορικό σύστημα.