ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ


Αναλόγα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς, χρησιμοποιείται κάθε φορά ένας εξατομικευμένος συνδυασμός μεθόδων, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα, το ταχύτερο δυνατό!

Πραγματοποιήσαμε μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών σε Ιατρικό Εξοπλισμό, ώστε να παρέχουμε τις πιο επιστημονικά προηγμένες θεραπείες και να εξασφαλίσουμε την άριστη φροντίδα των ασθενών μας.
Ετσι, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε σύνθετα προγράμματα αποκατάστασης, με στόχο την άμεση ανακούφιση του ασθενή από τα συμπτώματα του και την ταχύτερη επανένταξη του στην καθημερινότητα.
Στο Κέντρο μας, εφαρμόζουμε τις ακόλουθες θεραπείες:
  • Tecar Therapy: Βασίζεται στην εκπομπή ραδιοσυχνοτήτων υψηλής ισχύος οι οποίες ενεργοποιούν την παραγωγή ενδογενούς θερμότητας. Ενδείκνυται για διαφόρων ειδών κακώσεις και παθήσεις, όπως οσφυαλγίες, μυϊκές θλάσεις, τενοντίτιδες, αυχεναλγίες, θυλακίτιδες, κ.α.
  • Shocking Therapy (Κρουστικός Υπέρηχος): Βασίζεται στην εκπομπή υπερήχων υψηλής συχνότητας. Μια ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος που επιτρέπει στα κρουστικά κύματα να διοχετεύονται στοχευμένα στα σημεία του σώματος που θέλουμε, δίχως να επηρεάζονται οι γειτονικοί ιστοί.
    Ενδείκνυται για διαφόρων ειδών κακώσεις και παθήσεις, όπως επικονδυλίτιδα, ασβεστοποιό τενοντίτιδα ώμου, τενοντίτιδα αχίλλειου τένοντα, πελματιαία απονευρωσίτιδα, κ.α.
  • Πρεσσοθεραπεία: Η πρεσσοθεραπεία (θεραπεία κυκλοφορίας άκρων) αποτελεί μια θεραπευτική μέθοδο για την ενίσχυση της φλεβικής κυκλοφορίας και την αποκατάσταση της λειτουργίας του λεμφικού συστήματος. Ενδείκνυται για ασθενείς με προβλήματα φλεβικής κυκλοφορίας όπως φλεβίτιδα, φλεβική ανεπάρκεια, κ.α.
  • Φωτοδυναμική Θεραπεία – Laser: Βασίζεται στην εκπομπή φωτός που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της αιμάτωσης των ιστών. Ενδείκνυται για διαφόρων ειδών κακώσεις και παθήσεις, όπως οσφυοισχιαλγίες, ρευματικές παθήσεις, περιαρθρίτιδες, νευραλγίες, μυϊκές δυσκαμψίες, κ.α.
  • Ηλεκτροθεραπεία: Με τα μηχανήματα ηλεκτροθεραπείας διοχετεύουμε ελεγχόμενα ηλεκτρική ενέργεια, με στόχο τη βελτίωση της αιματικής κυκλοφορίας , την αποκατάσταση της νευρομυϊκής λειτουργικότητας, τη χαλάρωση των μυϊκών σπασμών, την επιβράδυνση της μυϊκής ατροφίας, κ.α. Χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι ρεύματος (αναλγητικά ρεύματα T.E.N.S, διαδυναμικά, διασταυρούμενα, φαραδικά, γαλαβανικά, κλπ.), για την αντιμετώπιση μεγάλου αριθμού κακώσεων και παθήσεων, όπως αρθρίτιδες, τενοντίτιδες, συνδεσμικές και μυικές κακώσεις, οσφυαλγία, ισχιαλγία, αυχενικό σύνδρομο, κακώσεις περιφερικών νεύρων, κ.α.
  • Mαγνητοθεραπεία: Χρησιμοποιώντας τις ιδιότητες των μαγνητικών πεδίων που παράγονται με ειδικά μηχανήματα, η μαγνητοθεραπεία λειτουργεί υποστηρικτικά στην αντιμετώπιση διάφορων παθήσεων, όπως οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, τενοντίτιδες, νευραλγίες, οστεοπόρωση, κ.α.
  • CPM: Το συγκεκριμένο μηχάνημα προκαλεί συνεχόμενη παθητική κινητοποίηση των κάτω άκρων, και ενδείκνυται ως υποστηρικτική μέθοδος αποκατάστασης μετά από τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση (αρθροπλαστική γόνατος, αρθροπλαστική ισχίου, μηνισκεκτομή, κ.α.).
  • Κρυοθεραπεία: Η κρυοθεραπεία είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιεί την ψύξη για την αντιμετώπιση των οξείων φάσεων πόνου σε διάφορες περιπτώσεις, όπως τενοντίτιδες, οιδήματα, μυϊκές θλάσεις, μυοσκελετικές παθήσεις, κ.α. αναλγητικά, αντιφλεγμονώδη, και μυοχαλαρωτικά αποτελέσματα.